Ljung fick flest applåder vid presentationen: "Det var mäktigt!"

Peter Ljung bidrog under onsdagskvällen till att Västervik Speedway vann över Dackarna på hemmaplan.

Peter Ljung var tillbaka i Västerviks lag.

Peter Ljung var tillbaka i Västerviks lag.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-07-04 08:00

När Västervik Speedway under onsdagskvällen tog andra raka segern mot Dackarna så var Peter Ljung tillbaka i laguppställningen. Ljung körde som reserv i väst nummer sju och fick stående applåder när han presenterades för publiken på Hejla Arena. 

– Det var mäktigt att få det välkomnandet redan vid presentationen. Det var ju inte så att jag hade gjort mer än att visa att jag var här då. Skitroligt, berättar Ljung när vi träffas kort efter matchens slut.

När Ljung sedan skulle köra sitt första heat i sin comeback gjorde han det tillsammans med Anton Karlsson. Duon körde då in Västerviks och hela matchens första "femetta".

– Ja, fan. Det var jäkligt roligt att kunna ge tillbaka direkt efter alla applåder jag fick vid presentationen. Det var som förr. Jag känner ju att detta är min hemmaplan typ så det kändes oerhört bra där och då.

undefined
Peter Ljung inledde med en heatseger och "femetta" tillsammans med Anton Karlsson.

I Ljungs andra heat körde han på Avon Van Dyck efter målgång vilket ledde till att båda blev liggande en kort stund. Förarna hade en duell under hela heatet men Van Dyck knep enpoängaren framför Ljung i det heatet.

– Det blev ett litet konstigt heat. Underlaget gjorde så att det gick lite långsamt så jag kom lite fel. Vi slogs väl hela heatet och sedan blev det en duell in på målrakan. När vi sedan hade stannat motorerna så rullade han in i Bartosz Smektalas bakdäck och föll. Då var inte jag beredd på att han skulle ligga där så jag rullade in i honom. Men det var ingen fara, det gick så långsamt.

undefined
Peter Ljung och Avon van Dyck kraschade efter målgång.

Bortser man från segern i "femettan" så hade Ljung en tung kväll poängmässigt och tog inga fler poäng. Trots detta kunde laget ta ytterligare en seger och man tog även bonuspoängen i duellen med Dackarna.

– Ja, det blev lite tyngre efter det. Regnet ställde till det lite för både mig och laget. Det gick lite långsammare för allihop idag tyckte jag och det kändes som vi tappade hemmafördelen i samband med det. Men jag ska inte gnälla, vi vann som lag och det är det vi är här för.

Under Ljungs senaste sejour i Västervik Speedway hade han ett skynke med "Kung Ljung" på vid ovalens andra kurva. Den satt inte uppe idag och det är oklart om den fortfarande existerar.

– Jag vet inte vart den är, jag kikade lite efter den också. De har säkert supit bort den, avslutar Ljung och skrattar.

Matchen mot Dackarna slutade 49–41.

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!