Ljung måste leverera mot Vargarna

Det är en formsvag Peter Ljung som förbereder sig för Västerviks hemmamatch mot Vargarna i Allsvenskan. Efter tre poäng för Dackarna i derbyförlusten mot Vetlanda i tisdags vet han att han måste leverera.

Foto:

Speedway2017-07-12 12:51

– Om jag gjort något galet på banan eller tagit ett felbeslut så är jag den förste att sträcka upp handen och erkänna det. Mot Vetlanda var det cyklarna som inte funkade alls. Det kändes som att någon kastat ett ankare efter mig. Cykeln bara varvade, det var som att köra bil på en för hög växel kan man säga. Det händer ju inte att jag blir omkörd av de förare som körde om mig, säger Ljung.

Efter derbyt i tisdags var Ljung ute på banan till efter klockan elva på kvällen för att lokalisera problemet. Han och hans mekaniker slet ordentligt för att få rätsida på cyklarna.
– Jag såg knappt i svängarna, det var så mörkt. Men vi bytte allt som gick att byta. På de flesta banorna i Sverige och Polen är du väldigt beroende av att allt funkar och att du har bra fart, det är mindre åkteknik.

Drabbningen mot Vargarna, den tredje för säsongen, Västervik har vunnit båda de tidigare mötena, är ett utmärkt tillfälle för Peter Ljung att hitta tillbaka till sin rättmätiga nivå.
– Jag har ett par cyklar som funkat bra tidigare, så det ska inte vara några problem mot Vargarna. Det viktiga för oss blir att alla gör sitt jobb. Vargarna har ett starkt lag både på pappret och på banan, det brukar bjudas på bra matcher när vi möts.

Lagen står på lika många poäng, åtta stycken, däremot har gästerna från Norrköping avverkat en match mer. Båda lagen har vunnit fyra matcher hittills. Västervik förlorade sin senaste match, i vilken Griparnas Timo Lahti och Kacper Woryna fastställde Nyköpingsgängets seger via en fem–etta i nomineringsheatet. Peter Ljung tog den enda Västervikspoängen i det heatet.
– Alla måste leverera. Vargarna har några ordentligt vassa förare så det gäller att alla gör sitt jobb.

Startsjuor:

Västervik:
1) Peter Ljung
2) Joel Andersson
3) Viktor Palovaara
4) Joel Kling
5) Mikkel Bech Jensen
6) Freddie Eriksson
7) Oliver Berntzon

Vargarna:
1) Linus Sundström
2) Kenny Wennerstam
3) Kim Nilsson
4) Daniel Davidsson
5) Jonas Davidsson
6) Rasmus Broberg
7) John Lindman

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!