Ljungs besked om framtiden

Med både Västervik och Dackarna i Elitserien kommande säsong hade Peter Ljung ett svårt beslut att fatta. Nu meddelar han för vilka han kommer att köra 2018.

Foto:

Speedway2017-10-04 14:21

Valet föll på nyuppflyttade Västervik Speedway. Därmed gör klubbprofilen sen nionde raka säsong för Västervik.

"Peter är jätteviktig både som förare på banan men även som pådrivare i depån och sist men inte minst den hjälpen han delar med sig till våra ungdomar är ovärderlig", säger klubben på sin Facebooksida.

Peter Ljung själv säger att det var ett extremt svårt beslut, men att han nu är lättad över att det är taget:

– Det är inte ofta man har en sådan situation, att två klubbar som står en nära båda vill ha en i laget, så det har varit mycket funderande. Men jag är nöjd med att vara Västervik trogen, jag var med när vi åkte ur och det blir på något sätt som att man knyter ihop säcken nu när vi är tillbaka i Elitserien.

Ljung, som var en extremt bidragande faktor till att Västervik, efter tre år i Allsvenskan, för några veckor sedan vann finalen och säkrade avancemang, säger att det varit mycket som "rört sig i huvudet den senaste tiden" och att han bollat med familjen och sponsorer i sitt funderande.

– Jag har många trogna fans och sponsorer i Västervik samtidigt som den banan nog är den bana jag kan bäst, det spelar också roll. Det var givetvis svårt att lämna Dackarna, som är en jäkligt bra och välskött klubb, men jag är också lättad över att ha kommit fram till beslutet, säger Ljung.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!