Katastrofal uppladdning för Dackarna: "Oerhört rörigt"

Det har varit ett hektiskt dygn för Dackarna och Mikael Teurnberg. Både Brady Kurtz och Viktor Trofimov missar tisdagens match mot Smederna. Därtill har klubben brutit kontraktet med Mateusz Swidnicki. "Det har varit oerhört rörigt", säger Teurnberg.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg har haft fullt upp. Både Brady Kurtz och Viktor Trofimov har fått kasta in handduken inför tisdagens bortamatch mot Smederna.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg har haft fullt upp. Både Brady Kurtz och Viktor Trofimov har fått kasta in handduken inför tisdagens bortamatch mot Smederna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-06-20 14:30

När Mikael Teurnberg tog ut den preliminära truppen till tisdagens bortamatch mot Smederna ingick både Brady Kurtz och Viktor Trofimov i den. 

Ingen av dem kommer dock att komma till start.

Lagledaren Mikael Teurnberg berättar:

– Det började med Brady, som nu ligger nedbäddad med feber i Polen. Jag hade hoppats att det skulle bli bättre med honom, men han fick ställa in måndagens tävling i England. 

Dackarna kommer därmed att köra Riders Replacement för Kurtz.

Problemen stannade däremot inte där.

– Viktor Trofimov körde riktigt bra i Polen igår (läs söndag). Sen inträffade en olycka, där en av hans egna lagkamrater körde på honom och Viktor slogs medvetslös i backen. Så han ligger på sjukhus nu. Han är vid medvetande, men kommer få ligga kvar där i några dagar.

Adam Ellis, som bor i Frankrike, kunde inte ansluta till laget.

– Nej, jag försökte men det var för sent.

Dackelagledaren försökte därför få in Mateusz Swidnicki till tisdagens match i Eskilstuna. Den polska föraren tillhör Dackarna men har inte kört något för klubben i år.

– Det är problem med hans polska klubb och det är inte första gången det händer. Nu har vi kommit överens om att bryta kontraktet, säger Teurnberg och fortsätter:

– Det håller inte. Vi måste ha förare som är tillgängliga.

Swidnicki kommer att ersättas av en annan förare. 

– Ja, så blir det. Sen var det även en fråga om vi behövde ersätta Trofimov, men jag pratade med hans fru och förhoppningsvis blir han inte borta så länge. Vi ska inte glömma att vi har Alexander Woentin sjukskriven och borta också.

undefined
Sammy van Dyck får chansen efter Dackarnas stora manfall.

Adderar man tabelläget i serien till den bakgrunden är det lätt att förstå om det känns motigt i Dackarna. Förra tisdagen såg man ut att ge Smederna en fajt på hemmaovalen i Målilla. Den matchen fick sedan avbrytas, på grund av regn. Smederna vann därför med 25–23.

– Vi måste gå vidare från det, även om det var tungt. Nu gäller det bara att ladda på och ge allt. Vi måste verkligen köra på toppen av vår förmåga. Men allt kan hända, understryker Mikael Teurnberg.

Maciej Janowski, Rasmus Jensen, Nikolai Klindt, Jacob Thorssell, Ludvig Lindgren och Sammy van Dyck kör för Dackarna på tisdag.

Sporten direktrapporterar från matchen mellan Smederna och Dackarna på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:50!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!