Teurnberg: "Fattas en heatledare i truppen"

Efter Dackarnas förlust med 49–41 borta mot Masarna konstaterar lagledaren Mikael Teurnberg krasst: "Det fattas en heatledare till i truppen som kan gå in och ta tio poäng. Så är det bara", sa han besviket efter förlusten.

Mikael Teurnberg konstaterade att Dackarna inte räckte till mot Masarna borta.

Mikael Teurnberg konstaterade att Dackarna inte räckte till mot Masarna borta.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-05-17 21:26

Lagen följdes åt från början, men tendensen var ändå tydlig. Masarna lade i regel beslag på heatsegrarna. Fredrik Lindgren lyckades visserligen ta hem reservheatet, men det var mest tack vare en grov miss i starten av Philip Hellström-Bängs.

Anförda av Antonio Lindbäck kopplade sedan Masarna allt mer grepp om matchen. I sjunde heatet såg Rasmus Jensen ut att gå mot segern. Då fick han stopp och istället kunde Masarna inkassera en "femetta" genom Buczkowski före Tungate. 4–2 i både åttonde och nionde heatet i Masarnas favör gav hemmalaget en ledning med 14 poäng med sex heat kvar.

– Vi hade otur när Jensen åkte på ett motorras i ledning så de fick en "femetta" gratis. Det blev lite väl många poäng att plocka in sedan. Även om vi absolut gjorde ett allvarligt försök, sa Mikael Teurnberg.

Efter tolfte heatet var Masarnas ledning nere i så lite som fyra poäng. Närmare än så kom aldrig gästerna. En Antonio Lindbäck i gammal fin form från fornstora dagar visade ingen pardon i slutet av matchen. Segersiffrorna skrevs till 49–41.

– Lindbäck är så pass duktig när han når upp till sin kapacitet, så det kom inte som någon överraskning att han skulle köra betydligt bättre ikväll på hemmabanan.

Samtidigt som Teurnberg var besviken över ännu en seger på bortaplan konstaterar han samtidigt krasst att den trupp han förfogar över just nu saknar spetsen som krävs för att vinna den här typen av matcher.

– Vi tog fem heatsegrar totalt ikväll och det var ingen av våra förare som tog mer än en. Det talar sitt tydliga språk. Ska vi kunna hävda oss på allvar framöver måste vi ha in en stark heatledare till. En förare som kan gå in och ta tio poäng i ur och skur.

Redan på torsdag är det ny match för Dackarna. De tar emot Lejonen hemma och det finns en del frågetecken krng hur laget formeras.

– Vi har varken tillgång till Kurtz, Ellis eller Becker så det finns en del att fundera på kring hur jag ska formera laget.

Masarna: Antonio Lindbäck 11, Przemyslaw Pawlicki 11, Krzysztof Buczkowski 9, Rohan Tungate 9, Adrian Gala 5, Philip Hellström-Bängs 4, Ernest Koza 0.

Dackarna: Maciej Janowski 11, Rasmus Jensen 9, Brady Kurtz 8, Jacob Thorssell 6, Adam Ellis 4, Ludvig Lindgren 3, Luke Becker 0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!