Mästarvärvningen! – Han är Dackarnas första nyförvärv

Då var det klart. Mästarlaget Dackarna presenterar sitt första nyförvärv. Det handlar om en spännande förare från Australien. "Han har alla förutsättningar att blomma ut till en världsförare", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg om 30-årige Ryan Douglas.

Mästarlaget Dackarna har gjort klart med första nyförvärvet.

Mästarlaget Dackarna har gjort klart med första nyförvärvet.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-11-10 13:02

För den breda speedwaypubliken är Ryan Douglas knappast ett särskilt känt namn. Mikael Teurnberg däremot har förstås full koll på Dackarnas första nyförvärv.

– Ryan är en förare som jag redan för sex, sju år sedan var intresserad av att plocka till min dåvarande klubb Rospiggarna. Av olika anledningar kom vi aldrig till ett kontrakt då. Han har en bra stab med kunniga människor runt sig som jag känner väl sedan tidigare. Efter de diskussioner jag haft med Ryan och hans team känns detta helt rätt, säger Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

Under 2023 körde Ryan Douglas för Wolverhampton i England, där han snittade 7,86/match och för Rawicz i den polska andraligan, med snittet 11,67/match.

Tanken var att Ryan skulle kört för Rospiggarna säsongen 2020, men då satte pandemin stopp. Nu blir istället Dackarna hans första svenska klubb i karriären.

– Flera elitserieklubbar var intresserade av hans namnteckning så det känns bra att han valde Dackarna. Ryan kommer att köra matcher för Dackarna 2024 och växa in i laget. Han är inte tänkt som enbart en back up-förare, som vi hade några i truppen under 2023.

Mikael Teurnberg beskriver Ryan Douglas så här:

– Det är en förare som behärskar alla typer av banor, från små till stora. Han har ju kört i Wolverhampton, som kanske är den mest tekniska banan i England. Men han har också stor erfarenhet från långa och snabba banor, som han egentligen gillar allra bäst. Jag har följt Ryan noga under de senaste åren och han har blivit bättre och bättre för varje säsong. Han har alla förutsättningar att blomma ut till en världsförare.

Ryan Douglas ser fram emot att äntligen få chansen att köra i Sverige och mäta sig i den tuffa konkurrensen.

– Jag ser verkligen fram emot att vara en del av Dackarna och har bara hört bra saker om klubben. Jag är också superglad över att få chansen till lite erfarenhet från racing i Sverige, säger australiensaren.

Dackarnas trupp 2024 just nu:

Daniel Bewley, snitt: 2.082, Andzejs Lebedevs, 1.787, Rasmus Jensen, 1,782, Ryan Douglas, 1.404, Filip Hjelmland, 1.152, Noel Wahlquist, 0.500, Avon van Dyck, 0.500. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!