Miljonregn över Svemo: "Vi ska vara nöjda med det"

Under fredagen kom beskedet att Svemo (Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet) får ta del av närmare åtta miljoner kronor från Riksidrottsförbundets kompensationsstöd.

Dackarnas förbund får ta del av närmare åtta miljoner kronor.

Dackarnas förbund får ta del av närmare åtta miljoner kronor.

Foto: Arkivbild

Speedway2020-06-12 16:37

Speedwayklubbarna – och de flesta andra idrottsföreningarna – har det tufft rent ekonomiskt under coronakrisen. Nu kommer dock positiva nyheter. När Riksidrottsförbundet delat ut sina 500 miljoner kronor, som man fått i ett krispaket av regeringen för att stötta idrotten, står det klart att Svemo får cirka åtta av de miljonerna. Det framgår i ett pressmeddelande från Svemo.
 

Håkan Leeman, Svemos styrelseordförande, säger så här:

– Det känns lättande och väldigt positivt att RF i sin fördelning förstått vår situation med hög egenfinansiering. 

Totalt hade 4000 föreningar och 47 förbund tillsammans ansökt om upp emot 1,3 miljarder kronor. Svemo skriver att närmare fem miljoner av totalbeloppet kommer att fördelas till Elitserien och Allsvenskan.

– Kompensationsstödet som vi har tilldelats för Elitserien och Allsvenskan i Speedway är väldigt positivt och jag tycker att vi ska vara nöjda med det bidrag vi har fått, säger Tony Olsson, Grenchef Track Racing.

– Det är givetvis så att ingen som sökt stöd kommer att vara helt nöjd, eftersom de pengar som finns att fördela bara utgör knappt 39% av behovet. Att Elitserien fått en högre andel innebär för mig att man tydligt har sett hur Corona-pandemin drabbat speedway och dess beroende av betalande publik, säger Håkan Leeman.

91 Svemo-föreningar har också på egen hand sökt stöd men beslut om det kommer först på måndag. Då inleds även RF:s utbetalningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!