Mötet sköts upp – men beskedet är mycket nära

Hur blir det egentligen med speedwaysäsongen i år? Frågorna är många men svaren desto färre. Dackarnas ordförande Tomas Karlsson menar nu på att ett besked kommer inom kort.

Dackarna.

Dackarna.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2020-05-12 20:00

Speedwayklubbarna skulle ha haft ett möte under måndagen för att komma överens om framtiden för Bauhaus-ligan och hur man ska gå till väga för att starta säsongen. Men enligt Dackarnas ordförande Tomas Karlsson sköts det mötet upp.
– Det skulle varit igår (läs måndag) men sköts upp. Det kommer ett besked från förbundet om hur det blir antingen i morgon (onsdag) eller torsdag. I alla fall innan slutet på den här veckan, säger Tomas Karlsson.
När var senaste gången ni i Dackarna hade ett möte med förbundet?
– I torsdags förra veckan.

Som han tidigare sagt så förutsätter han att ligan inte kommer att starta den andra juni, enligt den preliminära planen.
– Ja, det är nog helt uteslutet skulle jag säga. 

Han vet inte heller vad för besked förbundet kommer att kommunicera ut.
– Jag vet inte när eller om ens ligan startar. Det är hopplöst men man får försöka att hålla humöret uppe på något sätt. Jag hoppas att vi kan komma igång ändå, säger Karlsson.

Indianernas lagledare, Peter Johansson, har tidigare sagt så här:
– Jag tror att det blir så att fotbollen går före i det här, beror på hur det görs där, spekulerar han.

Tomas Karlsson delar inte den uppfattningen till 100 procent.
Tror du att fotbollen kommer att prioriteras?
– Nej, så tror jag inte alls att det kommer bli. Jag tror inte de kommer prioritera sporter. Däremot kan fotbollen kanske komma igång först eftersom de har TV-avtal och kan spela utan publik. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!