Hjelmland: "SM-final smakar så himla gott"

Två raka heatsegrar. Sedan kom knytnäven i luften och en repa på bakhjulet. Filip Hjelmland var en av många som visade vägen när Dackarna besegrade Lejonen och blev klara för SM-final. "Vi körde för Maciej Janowski ikväll", sa han.

Filip Hjelmland firade rejält efter sin andra raka heatseger som innebar en viktig "femetta" för Dackarna.

Filip Hjelmland firade rejält efter sin andra raka heatseger som innebar en viktig "femetta" för Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-09-12 21:13

Dackarna hade greppet om semifinalserien efter segern med åtta poäng i Gislaved förra veckan. Så kom beskedet om Maciej Janowskis skada på söndagskvällen och det stod klart att Dackarna tvingades köra Riders Replacement för honom i Målilla på tisdagskvällen.

– Det gjorde att hela laget knöt näven lite extra ikväll och körde för hans skull. Vi har ett sammansvetsat lag där alla bidrar till en skön stämning. Vi bestämde oss för att det inte skulle stoppa oss från att ta oss till final.

Hjelmland själv inledde lysande. Han vann kvällens andra heat i stor stil och spädde på med en ny heatseger och dessutom "femetta" i par med Andzejs Lebedevs i fjärde heatet.

– Då kände jag att vi hade läget under bra kontroll och kunde inte låta bli att fira lite extra, sa Hjelmland som både höjde en knuten näve i luften och bjöd på bakhjulskörning till publikens bifall.

Att Hjelmland körde blankt i sina tvåa sista heat spelade mindre roll.

– Jag försökte kriga på sen också, men när man möter världsstjärnor som Zmarzlik och Hampel får man vara glad över att hänga med.

Till slut vann Dackarna matchen med 51-39 och semifinalen totalt med 100–80.

Hur smakar det med en SM-final mot Västervik?

– Himla gott. Jag är så glad över att vi har lyckats ta oss dit. Vi har kämpat hela säsongen. Det gick lite upp och ner i början, men vi har hängt i. Vi har bevisat att vi är en stark kandidat till guldet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!