Nollorna sänkte Västervik: "Det funkar inte"

Västervik Speedway förlorade den första semifinalen, hemma mot Dackarna, med 38–52. "Vi möter ett bra lag och mycket handlar om dagsform och flyt", sa Västerviks lagledare Morgan Andersson efter matchen.

Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-09-04 12:30

Det blev allt annat än en kanonstart för hemmalaget Västervik Speedway mot Dackarna. Västervik tog visserligen fyra heatsegrar tidigt, men då den andre hemmaföraren kom sist varje gång tog de inte in något på Dackarna som utökade till 18–24 efter sju heat.

Då hade samtliga bortaförare kört in poäng medan Västervik hade tre förare på noll.

– De startade ifrån oss och sen fick vi slita för att ta poäng i många heat, och så mycket ska man inte behöva slita på hemmaplan, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson som satte in stekhete Bartosz Smektala istället för iskalle Luke Becker i det sjunde heatet tillsammans med Robert Lambert.

Men inte ens det hjälpte. Det blev istället ett poängtapp med 2–4. Sedan fortsatte det bara utför för Västervikslaget.

När inte ens stjärnförarna Lambert och Fricke kunde leverera ledde Dackarna med 35–43 inför nomineringsheaten.

– Vi hade två man som kom iväg i starterna och det var Mads och Bartek. Det räcker inte, menade Andersson som till slut förlorade med 38–52 och har hela 14 poängs underläge till nästa semifinal.

– Vi förlorar mot ett bättre lag. Elva nollor och två uteslutningar funkar inte, säger Morgan Andersson.

Varför blev det så här på hemmaplan?

– Vi möter ett bra lag och mycket handlar om dagsform och flyt. Det hade inte vi medan Dackarna förmodligen hade bättre inställningar och var mer påslagna. Mot det här laget måste allt klaffa om man ska ha en chans.

undefined
Jacob Thorssell hade en tung kväll.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!