Nu börjar jakten på SM-guld: "Har en bild framför mig"

Full gas. Nu är det dags. Jakten på SM-medaljerna startar. För Dackarnas del väntar Lejonen borta i ett Smålandsderby på tisdag. "Det är alltid kittlande med slutspel", säger en lugn och samlad Mikael Teurnberg.

Jason Doyle och Luke Becker körde bra borta mot Lejonen senast för Dackarna.

Jason Doyle och Luke Becker körde bra borta mot Lejonen senast för Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-09-13 21:00

Vi kan knappast kalla det för en transportsträcka. Grundserien var spännande och dramatisk in i det sista, på flera sätt. Tre lag fick också kasta in handduken och är borta från allt vad medaljer och slutspel heter. 

Det är inte Dackarna. Inte heller Lejonen. 

Ni har ett starkt lag och får ses som favoriter. Hur ser du på kvartsfinalen?

– Det är 30 heat som ska köras och jag försöker ta det heat för heat. Starten är viktig och att det rullar på bra från början. 

Tankar om ditt lag?

– Jag har haft det här i tankarna under lång tid. Vi har ett bra lag. Nu valde vi Luke Becker före Jensen (Rasmus) i matchen i Gislaved. Men det ena utesluter inte det andra. Becker hade en stark debutmatch för oss när vi mötte dem borta i serien. Våra killar körde också bra i går (söndag) och visar fin form. 

Lejonen...?

– De är starka hemma och vi vet vad de är kapabla till. Att vi vann mot dem förra gången är historia nu, men visst kan det vara skönt att gå in med en positiv känsla. 

Teurnberg ser fram mot slutspelet:

– Det är det här vi har längtat efter. Det är nu det gäller. Jag har en bild framför mig att vi ska gå långt, men nu är det tisdagens match som gäller. 

Dackarnas lag: Maciej Janowski, Luke Becker, Jacob Thorssell, Tai Woffinden, Jason Doyle, Max Bogdanowicz, Ricky Kling. 

Vimmerby Tidning liverapporterar match på vår sajt med start 18:45. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!