Nu har Dackarna gjort sitt val

Nu är det klart vilka lag som möts i semifinalen. I vår trakt väntar två superderbyn mellan Dackarna och Västervik. "Det var inte lätt att välja", säger lagledaren Peter Karlsson.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2018-09-04 21:00

Under tisdagskvällen kördes den andra kvartsfinalen i SM-slutspelet. Som väntat körde Smederna över Indianerna på hemmaplan.

På förhand var det andra mötet mellan Västervik och Vetlanda betydligt hetare. Men spänningen uteblev. Västervik fick en drömstart och kunde till slut ta en komfortabel hemmaseger.

Direkt efter matcherna var det dags för Dackarna – i egenskap av seriesegrare – att välja motstånd i semifinalen.

Valet föll alltså på Västervik.

– Vi väljer inte Västervik för att vi tycker dem är sämre. Utan vi tror det kan bli en bra semifinal, och ett bra test inför en eventuell final, säger lagledaren Peter Karlsson.

Övervägde ni att ta Smederna istället?

– Det har varit uppe till diskussion. Kanske än mer halvvägs in i tävlingen idag, eftersom Smederna inte körde jättebra. Men till slut blev det Västervik.

Hur mycket spelade derbyaspekten in?

– Det är alltid roligt med derbyn, så klart. Sedan vet jag inte om det var avgörande. Jag tror på en jämn semifinal mellan två bra lag.

Den första semifinalen körs i Målilla nästa tisdag, den 11 september.

– Vi har varit stabila hemma under hela säsongen och vill fortsätta på den inslagna vägen. Sedan kan vi förhoppningsvis åka till Västervik och knyta ihop säcken, säger Peter Karlsson.

Nu har ni haft uppehåll ett par veckor. Hur är formen på Dacke-förarna?

– Det ser fortsatt stabilt ut. Förarna har gjort bra resultat i de andra ligorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!