Han stannar i Dackarna: "Var ett enkelt val"

Luke Becker gjorde en stark debutsäsong i Dackarna. Nu är den 22-årige amerikanen klar för en fortsättning i klubben.

Luke Becker stannar i Dackarna. Han har ett ingångssnitt på 1,789.

Luke Becker stannar i Dackarna. Han har ett ingångssnitt på 1,789.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-11-24 09:02

Det meddelade Dackarna under onsdagsmorgonen.

– Jag tror att Luke kan ta ytterligare ett steg 2022 och slå sig in i den yppersta världseliten. Han hade ett fantastiskt bra första år i den svenska högstaligan. Det finns en oerhörd potential i honom. Luke är dessutom en lätt och väldigt positiv kille att ha i laget. Även om han inte var med i det lag som till slut körde hem SM-guldet var han en viktig del i laget 2021, säger lagledaren Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

 Själv säger Luke Becker så här:

– Jag hade inget annat än goda erfarenheter av klubben under 2021 och det var ett enkelt val att stanna kvar till nästa säsong. Jag tycker att "Micke" (Teurnberg) och hela ledningen i Dackarna gör ett riktigt bra jobb och jag ser fram emot att jobba med dem igen under den nya säsongen. Dessutom gillar jag verkligen att åka i Målilla och ha den banan som hemmabana.

Han är mycket nöjd med den senaste säsongen.

– Jag är supernöjd med hur det här året blev. Efter att ha tagit ledigt en säsong från tävlingar i Europa på grund av hela covid-situationen, visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig eller hur saker och ting skulle bli. Det var definitivt riktigt hektiskt ibland och jag njöt av varje minut.

Truppen just nu: Jacob Thorssell (1,878), Luke Becker (1,789), Rasmus Jensen (1,771), Adam Ellis (1,250), Alexander Woentin (0,500), Ludvig Lindgren (0,500), Theo Johansson (0,500).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om