Teurnberg positiv inför finalreturen: "Alla möjligheter finns"

Fyra poäng att hämta upp. En tuff, men långt ifrån omöjlig uppgift. Nyckeln till att Dackarna ska vända SM-finalen mot Lejonen kan vara att årets succéförare Ryan Douglas är tillbaka i laget. "Han har varit saknad och det kan betyda väldigt mycket", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg inför den avgörande matchen i Gislaved på tisdag.

Ryan Douglas är tillbaka i Dackarnas lag och kan bli tungan på vågen för Mikael Teurnbergs manskap i tisdagens SM-finalretur mot Lejonen i Gislaved.

Ryan Douglas är tillbaka i Dackarnas lag och kan bli tungan på vågen för Mikael Teurnbergs manskap i tisdagens SM-finalretur mot Lejonen i Gislaved.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-09-22 21:00

Ryan Douglas har satt ett stort avtryck under sin första säsong i Bauhausligan. I grundserien presterade han många gånger på en hög jämn nivå. Sedan kom en svacka. Av förklarliga skäl.

– Ryan körde halvskadad i ett par matcher innan han fick ta en paus för att låta den brännskada han har lidit av läka. Nu var planen att han skulle vara fit for fight att köra till returen i Gislaved och han gav klartecken till det för ett par dagar sedan. Det känns väldigt bra att ha honom tillbaka i laget.

Har Douglas hunnit köra något efter skadan?

– Han har tränat på hojen i veckan, men den första tävlingen får han på måndagskvällen när han kör i den brittiska finalen. Det är bra att han får känna på hetluften innan vår match. Man kan tappa formen fort, men jag har goda förhoppningar att han ska vara tillbaka på den nivån han har presterat för oss tidigare. Kapaciteten i laget blir i alla fall högre än om vi hade kört med David Bellego eller Filip Hjelmland.

Flera andra av Dackarnas förare har varit i farten under helgen och har match på måndagskvällen. Andzejs Lebedevs säkrade bland annat segern i EM-serien.

– Det var starkt av Lebedevs och det ger honom förhoppningsvis bra självförtroende inför vår match. Brady Kurtz har kört i den polska finalen i helgen och sedan ska han och Daniel Bewley åka i England på måndagen. Det är en hektisk tid för toppförarna nu på hösten.

undefined
Lejonen med Bartosz Zmarzlik och Oliver Berntzon kan blir en svår nät att knäcka.

Hur ser du på era möjligheter att vända och försvara SM-guldet på tisdag?

– Det är bara fyra poäng att ta ikapp så alla möjligheter finns. Sedan har Lejonen ett väldigt starkt lag som tog hem grundserien så det är klart att de är favoriter, säger Teurnberg som ändå tycker att banan i Gislaved kan gynna många av Dackarnas förare.

– Vi förlorade med åtta poäng i Gislaved i somras, men då hade vi varken Kurtz eller Lebedevs i laget. Presterar alla våra förare på topp kan det gå vägen. Deras bana är lång och snabb och det passar våra förare perfekt. Vi har presterat bra där tidigare och det känns bra att ha med sig.

Dackarnas lag:

  1. Kurtz
  2. Lahti
  3. Jensen
  4. Bewley
  5. Levedevs
  6. Jonassson
  7. Douglas
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!