Nyförvärvet hyllas efter segern: "Han är årets utropstecken"

Det blev ingen extrapoäng, men det var likväl två extremt viktiga poäng i kampen om slutspelsplatserna. Och segern ger Dackarna välbehövligt andningsutrymme. "Killarna gör det stabilt rätt igenom", säger lagledaren Mikael Teurnberg efter vinsten med 49–41.

Dackarna tog emot Rospiggarna under tisdagskvällen.

Dackarna tog emot Rospiggarna under tisdagskvällen.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2024-07-30 22:06

Men Rospiggarna bjöd sannerligen upp till kamp. 

– Det var en tuff kväll. De har bra förare i form av Huckenbeck och Laguta som kan hålla ifrån. Men det var en skön seger, nu är vi uppe på elva poäng och så hoppas jag vi får tillbaka Bewley nästa vecka.

Han tyckte samtliga förare gjorde det godkänt. 

– Alla gör en stabil insats. Sen var det kul med Tomas (Jonasson) som blir matchavgörande när han spöar Huckenbeck (Kai). Jag vet att det finns mycket speedway i honom och han har åkt bra i Allsvenskan. Det var väl rätt beslut att ta med honom, säger Teurnberg och ler.

Enda smolket i glädjebägaren var såklart att extrapoängen gick till Rospiggarna

– Jo, så är det. Det var inte så långt ifrån. Vi hade den att kämpa för inför sista heatet. Nu har vi elva poäng, det kanske behövs nån pinne till. Vi har god marginal till Piraterna, som vi möter i sista matchen, vad gäller extrapoängen och sen ska vi försöka vinna mot Indianerna såklart. Nu har vi tre matcher utan förlust och ska försöka hålla i det.

undefined
Mikael Teurnberg anser att Ryan Douglas är årets utropstecken i Bauhausligan.

Segern här ger väl ändå lite andningsutrymme?

– Lite så är det. Nu ska vi få ihop det. Jag vill ha tillbaka Bewley så han kan få köra på hemmabanan. Men killarna gör det stabilt och ingen faller igenom, även om alla kan ta två poäng till var.

Teurnberg avslutar med att berömma Ryan Douglas, som tog nio poäng. 

– Douglas är årets utropstecken, fastställer Dacke-lagledaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!