Ellis in för Dackarna i viktiga matchen

Rospiggarna och Dackarna har hamnat i ett läge de inte gillar. Nu möts de i ett viktigt bottenmöte i Hallstavik. "Det skulle betyda mycket med två poäng", säger Dackarnas Mikael Teurnberg.

Adam Ellis till vänster är redo för ny match i Dackarna. Han ersätter dansken Nicolai Klindt. På bilden ses även Brady Kurtz.

Adam Ellis till vänster är redo för ny match i Dackarna. Han ersätter dansken Nicolai Klindt. På bilden ses även Brady Kurtz.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2022-06-06 13:22

Målillalaget får klara sig utan nyförvärvet Nicolai Klindt, som debuterade förra veckan mot Västervik.

– Det är ingen dramatik i det. Han kan inte köra av privata skäl och det här var något vi kom överens om innan han blev klar för oss. Vi var fullt medvetna om att han inte kunde köra mot Rospiggarna, säger Teurnberg.

In i hans ställe kommer Adam Ellis. Britten har kört två matcher för svenska mästarna så här långt och har plockat sju poäng på sju körda heat.

Vad får ni med honom i laget?

– Adam gillar att köra på mindre banor och den i Hallstavik är den minsta i Elitserien.

På tal om Rospiggarna. Det är som ni säkert vet en klubb som är starkt förknippad med just Mikael Teurnberg.

– Jo, ja. Jag körde för dem i 18 säsonger och var ledare i nio.

Har ni någon fördel av att du känner banan så väl?

– Nej, det kan jag inte säga. De har byggt om den så pass mycket de senaste åren och med nytt underlag dessutom.

Med tanke på tabelläget är både Rospiggarna och Dackarna i behov av en seger.

– Så är det. Det skulle betyda mycket med två poäng. Rospiggarna gick ut innan serien med målet att vinna guld. Nu vann de senast mot Masarna och kommer säkert stärkta av den vinsten. Jag tror att det kommer att bli stentufft.

Vad vill du se i ditt lag?

– Vi har haft stolpe ut i flera matcher hittills. Det är viktigt att vi får en bra start och känner att vi är med från början. Precis som oss har Rospiggarna ett jämnt lag.

Rospiggarna: 1) Kim Nilsson, 2) Victor Palovaara, 3) Andzejs Lebedevs, 4) Adrian Miedzinski, 5) Timo Lahti, 6) Daniel Hendersson, 7) Kai Huckenbeck.

Dackarna: 1) Brady Kurtz, 2) Adam Ellis, 3) Jacob Thorssell, 4) Rasmus Jensen, 5) Maciej Janowski, 6) Ludvig Lindgren, 7) Viktor Trofimov.

Sporten direktrapporterar från matchen på vår sajt, med start klockan 18:50 på tisdag!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!