Oliver Berntzon: "Blandade känslor"

Formstarke Oliver Berntzon var på jakt efter sitt första SM-guld. Det slutade med silver. "Jag har blandade känslor till silvret", säger han efteråt.

Det blev silver för Dackarnas O.liver Berntzon

Det blev silver för Dackarnas O.liver Berntzon

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2020-07-23 22:39

Det var ingen sprudlade Dackeförare vi träffade efter SM-tävlingarna. Trots silvermedaljen. 

– Jag ville vinna. Jag var ute efter guldet. Men...all heder åt Jacob förstås. Han körde bra och självklart var det roligt med två dackeförare i topp.

Berntzon var missnöjd med silvret, men samtidigt nöjd på det sätt han blev tvåa. 

– Jag hade rejäl uppförsbacke. Efter två heat hade jag bara två poäng och då såg det mörkt ut. Jag fick ju ett stopp i starten i mitt andra heat och körde inte igen förrän i det femtonde. Jag var kall. Dessutom tvingades jag byta cykel. Det var långt ifrån optimalt. 

Trots det lyckades Oliver Berntzon med en stark körning klara sig vidare till sista-chansen-heatet efter två vunna heat och en andra plats. Hans tio inkörda pinnar räckte gott och väl för att ta sig till "semi", där fyran, femman, sexan och sjuan gjorde upp om den sista platsen i finalheatet. De tre bästa i grundomgångens fem heat (Jacob Thorssell, Pontus Aspgren och Mathias Thörnblom) var direktkvalificerade dit. 

Berntzon imponerade i sista-chansen-heatet. Dackeföraren vann enkelt och tog sig därmed till final.

– Tyvärr var det kort om tid mellan semi och final. Jag körde därför med samma inställningar och fick en katastrofal start. Det blev för tufft för mig att ta guldet. 

Nu har 27-åringen två silvermedaljer i SM. Den ädlaste valören saknas. 

– Ja, så är det, men när väl jag tar guld så kommer det bli många...haha. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!