Oliver Berntzons storform hÄller i sig

Oliver Berntzon Àr i storslag och var Äterigen en starkt bidragande faktor till att Dackarna lyckades vinna mot Rospiggarna. Men han var inte helt insatt i stÀllningen under tisdagsmatchen inför sitt sista heat. "Jag trodde vi ledde med mer", sÀger Berntzon.

Oliver Berntzon tog 12+1 poÀng i Dackarnas vinst mot Rospiggarna.

Oliver Berntzon tog 12+1 poÀng i Dackarnas vinst mot Rospiggarna.

Foto: Haris Dreco

Speedway2019-07-02 21:38

NÀr Dackarna besegrade Rospiggarna under tisdagen visade Oliver Berntzon Ànnu en gÄng upp vilken storform han Àr inne i. Dackeföraren stod för 12+1 poÀng och ledde sitt lag till bonuspoÀngen mot Rospiggarna.

– Vad ska man tycka? Det Ă€r helt fantastiskt, sĂ€ger Oliver Berntzon om sin form efter matchen mot Rospiggarna.

I heat 14 sÄg han och Piotr Pawlicki till att ta en "femetta" och avgöra matchen för sitt Dackarna.

– Inför heat 14 kollade jag i protokollet och sĂ„g att vi bara ledde med tvĂ„ poĂ€ng och fick en chock. Jag trodde vi ledde med mer, snacka om att inte ha koll pĂ„ lĂ€get, sĂ€ger en glad Berntzon och fortsĂ€tter:

– Det gick ju bra till slut och i heat 14 sĂ„ gick vi ut och klippte till med en "femetta" och sĂ„ var det klart.

Berntzon flög ivÀg i starterna i början av matchen och vann sina tvÄ första heat. I heat tre blev det en tredjeplats för honom innan han tog tvÄ poÀng i heat tolv och vann heat 14.

– Ja det gick riktigt bra i starterna dĂ€r. Men i tredje heatet pĂ„ bana tre var det en "graveyard" som vi kallar det men utöver det sĂ„ var det helt okej.

I och med tisdagskvÀllen seger har Dackarna nu fyra raka segrar och Berntzon verkar trivas med tillvaron för tillfÀllet.

– Vi sa ju efter förlusten mot Vetlanda att vi skulle vĂ€nda. Det gĂ€ller att vara pĂ„ tĂ„rna hela tiden och hur mycket man Ă€n vinner med denna vecka sĂ„ har man inte en enda poĂ€ng gratis inför nĂ€sta match.

Dackarnas lagledare, Peter Karlsson, Àr sÄ klart nöjd med vad Berntzon presterar.

– Han gĂ„r frĂ„n klarhet till klarhet och det ser riktigt stabilt ut. Det Ă€r liksom inga frĂ„getecken och han bara kör bra och fort. Han har verkligen lyft sig, sĂ€ger Peter Karlsson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om