Pallplats för Lindgren i Prag

Efter regn kom solsken i Prag. Då lyckades speedwayveteranen Fredrik Lindgren nå en tredjeplats i årets andra VM-deltävling.

Fredrik Lindgren. Arkivbild.

Fredrik Lindgren. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Speedway2021-07-18 15:37

Grand prix-tävlingen i Tjeckiens huvudstad skulle egentligen avgjorts under lördagen men fick avbrytas på grund av oväder. Då hade Fredrik Lindgren kört tre av fem heat i grundomgången och låg på en delad andraplats.

VM-deltävlingen startade om helt från början på söndagen, och Lindgren lyckades med nöd och näppe knipa den sista av åtta semifinalplatser.

Precis som i VM-premiären på samma bana för två dagar sedan kom Lindgren tvåa i semifinalheatet, före regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik, men efter den kvicke ryssen Emil Sajfutdinov.

Det såg länge ut som att det skulle sluta med en fjärdeplats i finalen för svensken – fram till på upploppet. Lindgren lyckades avancera förbi Sajfutdinov i sista stund och kunde fira säsongens första pallplats.

Resultatet innebär att han ligger fyra i den totala VM-sammanställningen efter två deltävlingar. Han slutade trea förra säsongen.

Lindgren tog sig till final även när VM-serien inleddes i torsdags, men uteslöts efter att ha kört in i tejpen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om