PK: "Blev en nervkittlande historia"

Halva grundserien är körd. Dackarna har fått en bra start. "Den får vi vara nöjda med", säger lagledaren Peter Karlsson efter 45-45 borta mot Masarna.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson är nöjd med starten som laget fått i Bauhausligan. Mot Masarna blev det poäng igen.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson är nöjd med starten som laget fått i Bauhausligan. Mot Masarna blev det poäng igen.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2020-08-20 21:41

Mycket knapp förlust mot Vetlanda i premiären. Sedan två raka hemmasegrar mot Piraterna och Indianerna. Och nu oavgjort borta mot Masarna. Dackarna har visat att de blir att räkna med i år igen i Elitserien i speedway. 

Bortamötet mot Masarna – där Dackarna föll stort 2019 – kunde egentligen ha slutat hur som helst. 

– Jag trodde nog ändå att vi skulle ta det när vi hade fyra poängs försprång inför sista heatet. Jakobsen (Fredrik) körde bra igen i kväll, men Antonio Lindbäck och Kim Nilsson var för starka. 

"PK" var trots femettan i baken i det avslutande heatet, nöjd med insatsen. 

– Det blev en nervpirrande historia och en bra tävling. Lagen var väldigt jämna – och det är tufft här uppe i Avesta. Banan är speciell. 

Det skiljde inte många poäng mellan lagen vid något tillfälle. Inför nomineringsheaten var Masarna i förarsätet, men det ändrades snabbt genom bra åkning av Dackeförarna.

– Theo Johansson fick ju en kanonstart i sitt heat och vann. Det var riktigt starkt. Sedan var både Thorssell och Matias Nielsen snabba i det fjortonde. 

Men så kom det sista heatet, där fullpoängaren Kim Nilsson och Antonio Lindbäck inte visade någon pardon. 5–1 och oavgjort totalt. 

Nästa vecka väntar Lejonen och då lär Oliver Berntzon vara tillbaka i laget igen. 

– Det är tanken. Nielsen vet om förutsättningarna och han gjorde det bra mot Masarna. Klart godkänt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!