PK: "Blir som lilla finalen"

Dackarna ställs på prov när elitseriens semifinaler inleds i kväll. På andra sidan depån står ett formtoppat Västervik - som har allt att vinna.

Speedway2018-09-11 08:00

Dackarna kommer från närmare tre veckors "semester" inför kvällens match. Målillalagets lagledare Peter Karlsson är dock mycket tillfreds med de resultat han sett sina förare prestera i andra ligor och mästerskap under ledigheten. Patryk Dudek vann Sloveniens Grand Prix i lördags, med Greg Hancock som trea, och där Maciej Janowski körde semifinal. Dessutom gjorde Joel Kling en mycket stark debut i den polska andraligan. Och det kanske bästa av allt. Samtliga förare har klarat sig undan skador.

– Ser vi på de resultaten som killarna gjort, så ser det väldigt bra ut, säger Peter "PK" Karlsson.

PK har respekt för motståndet som kommer till Målilla i kväll.

– Det kan bli tufft. Det är ett formstarkt Västervik som vi möter, och de matchar oss snittmässigt. Det är ett välbalanserat lag, och jag skulle vilja säga att de ser lite lika oss rent styrkemässigt, säger Peter Karlsson.

Dacklagledaren hoppas på storpublik - och givetvis på seger. Även om han inte tror att kvällens resultat blir direkt avgörande.

– Vi vill absolut vinna imorgon (läs i dag=, förhoppningsvis inför storpublik. Men man ska komma ihåg att allt avgörs i semifinal två, hur än resultat blir i första matchen, säger Peter Karlsson.

En del lagledare pratar gärna hur många poäng de vill ha med sig inför returerna när det vankas slutspel. Och kanske också "kör" matcherna själva på förhand enligt sannolikhetsprincipen. Men inte Peter Karlsson.

– Jag tycker det känns dumt att göra det. När vi har kört 15 heat, så återstår det ändå 15 heat. Och det är 30 heat som räknas. Det är alltid nya förutsättningar när du kommer till en ny match. Så om vi leder med två eller tio poäng, eller ligger under tycker jag inte spelar så stor roll. Sedan kommer vi naturligtvis inte att hålla igen, vinner vi med 20 poäng så vore det ju fantastiskt, säger Peter Karlsson.

Västervik mönstrar ett helt annat lag än när Dackarna körde över motståndet från ostkusten med 56-34 den 10 juli. In i laget har bland annat slovakiske VM-stjärnan Martin Vaculik kommit.

– Jag skulle vilja säga att det kanske blir lilla finalen. Det finns alla ingredienser för en riktig toppmatch. Starka GP-förare i båda lagen, och många bra förare överlag, säger Peter Karlsson.

Just jämnheten i bägge laguppställningarna talar för ett sent avgörande i kampen om en finalplats.

– Jag skulle vilja säga att vi har killarna som gör jämna prestationer varje match, medan Västervik har fler "upp-och-nedförare", men när det träffar rätt för dem är de också på en väldigt hög nivå, säger Peter Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!