"PK" hyllade Kling efter showen

Det var olika känslor hos Västerviks och Dackarnas lagledare efter derbyt igår.

Foto:

speedway2018-07-11 10:44

Morgan Andersson var besviken och lite upprörd. Inför matchen pratade han om att lämna Målilla och G&B Arena med en positiv känsla. Det gjorde han inte.

– Nej, vi hade hoppats på att åtminstone fem förare skulle komma upp i godkänd nivå. Nu blev det två, plus Anton Karlsson.

Han syftar på toppduon Nicki Pedersen och Peter Ljung. Anton Karlsson är med för att, som det heter, se och lära, menar Morgan.

Det lämnar fyra förare som samtliga får underkänt, alltså.

– Peter Kildemand till exempel, han är inblandad i alldeles för många fem-ettor emot oss. Det håller inte, han ska vara en av våra heatledare, säger Andersson.

Och för Smektalas landsman, Grzegorz Zengota, stämde ingenting. På frågan om hur stort tålamod klubbledningen har med Zengota, ger Andersson följande svar.

– Det har varit några plumpar nu och det får inte bli hur många som helst. Det öppnar ett transferfönster framöver och vi får se hur vi väljer att agera.

Givetvis var det muntrare i Dacke-depån efteråt. Lagledare Peter Karlsson lyfter fram Joel Klings insats. Kling, som är född och uppvuxen bara några mil från Målilla körde fullt.

– En fantastisk prestation. Jag hoppas han njuter ordentligt av den insatsen han stod för.

– Det var mycket, nästan allt, som stämde för oss. Vi försöker hjälpa förarna så mycket vi kan och få dem att kommunicera, säger Karlsson.

En fin Dacke-säsong rullar härmed vidare.

– Såklart blir det extra positivt när vi vinner och för varje seger känner vi oss ytterligare lite starkare. Vi är mycket nöjda med hur vi genomförde matchen.

Peter Karlsson var väldigt belåten efter derbyvinsten.
Peter Karlsson var väldigt belåten efter derbyvinsten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!