PK: "Mycket som står på spel"

På onsdag görs ett nytt försök att köra den avgörande SM-finalen mellan Smederna och Dackarna. Väderleken är positiv och Smederna kommer också att täcka banan.

Dackarnas Peter Karlsson.

Dackarnas Peter Karlsson.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2018-10-01 17:00

Efter förra onsdagens antiklimax med den andra finalen som sköts upp, har turerna varit många. Först bestämdes det att finalen skulle köras i dag, tisdag, men i helgen svängde det igen och nu står det klart att man ska försöka genomföra finalen på onsdag. Samma kväll spelar för övrigt Eskilstunaklubben Guif hemma mot Sävehof i handbollsligan.

– Det togs en kontakt mellan klubbarna redan i lördags. Alla väderprognoser talar om regn på tisdag (läs i dag), och då fanns det inget att invända. Det här är ju för allas bästa, säger Peter Karlsson, lagledare i Dackarna.

Peter Karlsson har också fått informationen att Smederna stärker upp regnskyddet till på onsdag, med att täcka banan med duk inför den avgörande finalen. Ingen av Dackarnas förare har någon match fram till onsdag. Danske Hans Andersen hade en match i Tyskland på onsdag, men har strukit sig från den till förmån för Dackarna.

Däremot tävlade flera Dackeförare under helgen som gick - med lyckat resulat. Greg Hancock vann andra deltävlingen av Diamond Cup i Motala, där förarna kör om en diamant värd 1,2 miljoner i förstapris. I samma tävling kom Oliver Berntzon trea i b-finalen. Krzysztof Kasprzak tog 10+1 poäng för Gorzow, som förlorade den polska lagfinalen mot Leszno, men insatsen var ett bra besked från den polske föraren som inte fick till det i den första svenska finalmatchen i Målilla.

– Jag brukar inte kolla så mycket på resultaten, men det verkar som att killarna behåller formen. Dessutom har Joel Kling fått vila några dagar extra, och det gynnar honom, säger Peter Karlsson.

Hur blir det att ladda om till en ny final?

– Det var ju synd att det blev som det blev i onsdags. Det tar lite udden ur det hela. Men när vi väl är där så förstår nog alla snart att det är allvar. Det är mycket som står på spel, säger PK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!