PK om publikförbudet: "Som att cykla på ett hjul"

Tisdag: Indianerna på hemmaplan. Torsdag: Masarna på bortaplan. Återigen har Dackarna en intensiv vecka framför sig.

På lördag har Oliver Berntzon möjlighet att ta en ordinarie GP-plats. Dessförinnan väntar två seriematcher med Dackarna.

På lördag har Oliver Berntzon möjlighet att ta en ordinarie GP-plats. Dessförinnan väntar två seriematcher med Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2020-08-17 19:30

Till tisdagens match på Skrotfrag Arena har lagledaren Peter "PK" Karlsson tagit ut följande förare: 1) Frederik Jakobsen, 2) Hans Andersen, 3) Jacob Thorssell, 4) Joel Kling, 5) Oliver Berntzon, 6) Theo Johansson, 7) Avon van Dyck.

– Det var rätt så självklart. Den här gången får Theo de ordinarie heaten, medan Avon är med som backup. Han kommer säkert få något heat han också.

Som bekant inledde Dackarna säsongen med en knapp förlust mot Vetlanda (46–44). Därefter blev det en säker hemmaseger mot Piraterna (55–34).

– Det var två stökiga tävlingar med en del skador och vurpor. Våra förare klarade sig bra, men det var tråkigt att se Peter Ljung och Joel Larsson. Tyvärr är skadorna baksidan av den här sporten, säger Peter Karlsson.

Vad är du mest nöjd med?

– Alla förare bidrog. Joel Kling hade en tung tävling i Vetlanda, men han höjde sig i den andra matchen mot Piraterna. Vi är beroende av att Joel tar för sig den här säsongen. Av de yngre killarna vann både Theo och Avon varsitt heat. Det var roligt.

Med facit i hand: Hur var det att tävla utan publik?

– Speedway utan publik är som att cykla på ett hjul. Det går, men det fattas något. Vi saknar fansen. Det har blivit ännu tydligare hur mycket de betyder för oss. Det enda positiva för mig som lagledare är att det har blivit enklare att koncentrera sig, eftersom det är så tyst...

Dina tankar om matchen mot Indianerna?

– Det blir trevligt. Förhoppningsvis kan vi vara ett stabilt hemmalag även den här matchen.

Gästerna från Kumla har anmält följande lag till tisdagens drabbning i Målilla: 1) Pontus Aspgren, 2) Jonas Jeppesen, 3) Joel Andersson, 4) Ludvig Lindgren, 5) Max Fricke, 6) Jonatan Grahn, 7) Gustav Grahn.

undefined
Dackarnas lagledare Peter Karlsson saknar publiken.

Av Dacke-förarna har framför allt Oliver Berntzon en viktig vecka framför sig. På lördag kör han GP-Challenge i Kroatien, där tre ordinarie GP-platser står på spel.

– Oliver matchar hårt just nu. Han kör för Wroclaw i Extraligan under måndagskvällen, innan han åker hem till Sverige för dubbla matcher med Dackarna, säger Peter Karlsson.

Hur ser du Berntzons chanser att ta en ordinarie GP-plats?

– Han har definitivt kapaciteten som krävs. Snabbheten finns där, så det räcker och blir över. Nyckeln blir att få till starterna och förstasvängarna.

* Ni kan följa matchen mellan Dackarna och Indianerna på vår sajt, www.vimmerbytidning.se. Rapporteringen startar 18:45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!