"PK" om slutspelsmotstånd: "Vet inte hur lagen ser ut"

På tisdag kväll avslutas grundserien av den här säsongens elitserie i speedway. För Dackarnas del väntar en ny derbymatch mot Västervik, den här gången på bortaoval. "Skulle vi inte vinna så har det ingen större betydelse", säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Hans Andersen var en av Dackeförarna som visade en hög nivå mot Västervik senast.

Hans Andersen var en av Dackeförarna som visade en hög nivå mot Västervik senast.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2020-09-14 18:00

Det har varit en annorlunda grundserie i elitserien i speedway i år. Nu är den snart slut. På tisdag kväll kör Dackarna den sista matchen i grundserien när man återigen möter Västervik i ett spännande derby. Förra veckans derby vanns av Målillalaget med 49–41 hemma på Skrotfrag Arena. På tisdag åker man till Västervik och Hejla Arena. 

– Det är klart att det är lite skillnad när de (Västervik) har hemmabana. De brukar åka bra där, så det blir säkert en jämn match, säger Peter Karlsson, lagledare i Dackarna. 

Förra veckans seger kan till stora delar tillskrivas Dackarnas kvartett med Oliver Berntzon, Frederik Jakobsen, Jacob Thorssell och Hans Andersen, som alla fyra levererade stort. 

– De körde riktigt inspirerande och tog mycket poäng. Kan de hålla samma nivå imorgon (läs tisdag) så kan det räcka långt, säger Peter Karlsson. 

Efter tisdagens match är det sedan dags att tänka på slutspelet. Som bekant så går alla lag till slutspel (kvartsfinal) den här säsongen. Den stora frågan är dock vilka lag som kommer att ställas mot varandra. Tittar man till tabellen så kan Dackarna teoretiskt sett få möta antingen Masarna, Vetlanda, Västervik eller Indianerna, beroende på hur tisdagens matcher slutar.

– Mycket hänger så klart på resultaten men man kan vända och vrida på det där hur mycket som helst. Vi vet ju inte hur lagen kommer att se ut till slutspelen så gamla resultat spelar ingen roll. Det blir en utslagsturnering där dagsform och allt annat sånt räknas in, säger Karlsson. 

Därmed ser han inte en seger i tisdagens derby som en absolut nödvändighet.

– Nej, det är nog inte så viktigt inför slutspelet. Men självklart så vill vi vinna, det är ju därför vi åker dit. Skulle vi dock inte vinna så har det ingen större betydelse. Det viktiga är att vi behåller formen. 

Vi direktrapporterar från tisdagens derby på Hejla Arena. Rapporteringen startar cirka 18:45 på www.vimmerbytidning.se. 

Laguppställningar:

Dackarna: 1) Jacob Thorssell, 2) Joel Kling, 3) Frederik Jakobsen, 4) Hans Andersen, 5) Oliver Berntzon, 6) Theo Johansson, 7) Avon van Dyck. 

Västervik: 1) Mads Hansen, 2) Linus Sundström, 3) Sam Masters, 4) Anton Karlsson, 5) Mikkel B Jensen, 6) John Lindman, 7) Noel Wahlqvist. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!