PK strax innan kvartsfinalen: "Har en bra känsla"

Snart brakar det igång, första kvartsfinalen mellan Indianerna och Dackarna. Vi fick en pratstund med Dackelagledaren Peter Karlsson strax innan start. Det var en optimistisk lagledare vi träffade.

Vi får se om Peter Karlsson är så här glad även efter det första kvartsfinalmötet mellan Indianerna och Dackarna i kväll.

Vi får se om Peter Karlsson är så här glad även efter det första kvartsfinalmötet mellan Indianerna och Dackarna i kväll.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2020-09-22 18:42

LIVE: Följ vår direktrapportering från Dackarnas möte med Indianerna!

Kvartsfinalen mellan Indianerna och Dackarna ser på förhand ut att bli en riktig rysare, där små marginaler kommer att avgöra mellan två jämna lag. Så här sa Peter Karlsson en halvtimme innan matchstart:

– Vi har en bra harmoni i laget, synd bara att det inte är någon publik här i Kumla. 

Vad tror du kommer avgöra den här matchen?

– Som vanligt är det viktigt att förarna håller sig på banan och att cyklarna håller. Jag tycker också att vi har ett bättre lag än Indianerna, alla dagar i veckan. Sedan får vi se hur vi kör på den här banan. Den ser tuff ut och jag tror att den kommer att bli utslagsgivande i kväll. 

Vad betyder det att få in Pawel Przedpelski i laget?

– Mycket. Vi ersätter en förare med 0,5 i snitt med Pawel. Det är klart att det är stor skillnad. Han har kört bra och stabilt i Polen och är en riktig lagförare. 

Vad är dina tankar om Indianerna?

– Det är ett bra lag. Att Iversen och Fricke inte fått till det till i GP på slutet tror jag inte betyder ett skvatt i det här läget. Nu är det ny match och nya förutsättningar. Jag har en bra känsla i kroppen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!