Polack blir näste förare in i Piraterna

En startsnabb polack. Där har ni näste förare in i Piraterna till elitseriesäsongen 2021. Nu är fyra förare klara för Motalalaget.

Piraternas lagledare Daniel Davidsson har värvat in förare nummer fyra till elitseriesäsongen 2021. Det blir polacken Oskar Fajfer.

Piraternas lagledare Daniel Davidsson har värvat in förare nummer fyra till elitseriesäsongen 2021. Det blir polacken Oskar Fajfer.

Foto: Jens Bollius

Speedway2020-11-23 20:00

Oskar Fajfer heter han, född 1994 och 26 år gammal. Fajfer nämndes som nyförvärv inför årets stympade coronasäsong, men då kom inte parterna överens när man skulle komma till skott.

Nu är Piraterna och Fajfer överens om ett ettårskontrakt över nästa år. Sett till hans senaste säsong i Sverige, med Masarna 2019, kommer han med ett snitt på 1,28.

– En duktig förare, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson.

Just 2019 körde Oskar Fajfer för Masarna på Dunteberget och tog då tolv poäng av 15 möjliga. 2020 har han kört i polska andraligan för sin moderklubb Gniezno och hamnade då topp tio av alla förare i ligan.

– Han är startsnabb och har haft ett bra år där nere. Han har bra grejer och vet vad som krävs, säger Daniel Davidsson.

Fajfer blir kvar i Gniezno även 2021, plus att han ska köra i Danmark för en klubb och så nu också i Sverige för Piraterna. Därmed är den polske föraren "fullsignad".

Piraterna ska ha en bredare trupp 2021 och det kan bli så att en del förare kör borta och en del mer hemma. Beroende på vilka banor de passar på. Två eller tre svenskar ska in till. Åtta förare som har över ingångssnitt ska in, sedan kan det blir ytterligare förare utöver det.

2021 kommer Piraterna inte ha något division 1-lag, men däremot ska någon sorts ungdomsverksamhet startas. Det blir ett omtag där, som var tänkt i år först.

Klara förare i Piraterna just nu: Adam Ellis, England, Jonas Seifert-Salk, Danmark, Thomas H Jonasson, Sverige, Oskar Fajfer, Polen. 

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!