KLART: Kung Ljung tillbaka i Västervik Speedway

Det har spekulerats en del de senaste dagarna kring Peter Ljungs återkomst till Västervik Speedway. På måndagsmorgonen blev det officiellt.

Peter Ljung är tillbaka hos Västervik Speedway.

Peter Ljung är tillbaka hos Västervik Speedway.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2024-07-01 09:57

"Nu står det klart att klubbikonen Peter Ljung åter drar på sig Västerviksdressen", inleder Västervik Speedway sitt pressmeddelande.

Anledningen till att klubben knutit åt sig Ljung är det hektiska schemat som väntar i veckan med dubbla matcher mot länsrivalen Dackarna, tisdag och onsdag, samtidigt som det danska mästerskapets individuella semifinaler körs i Danmark på onsdag.

Det innebär att varken Mads Hansen eller Matias Nielsen kan representera Västervik på onsdag när det är hemmamatch mot Dackarna.

– Vi har vetat om detta ett tag och funderat över olika lösningar. Efter att ha pratat med Peter Ljung har vi tagit beslutet att lyfta in honom i truppen. Vi vill stabilisera och bredda det nedre skiktet rent snittmässigt i truppen. Och då är vi väldigt glada över att välkomna Peter Ljung tillbaka till Västervik, säger Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson i pressmeddelandet.

Peter Ljung, som har kört för Västervik i tolv säsonger och fått smeknamnet "Kung Ljung" av supportrarna, är i första hand tänkt som en lösning för onsdagens hemmamatch mot Dackarna. Där skulle även Tai Woffinden ha kört sin första match för säsongen för Västervik. Men så lär det inte bli då britten kraschade otäckt i helgens GP-tävling och fick en fraktur på armbågen samt en hjärnskakning.

Peter Ljung går in på ingångssnittet 0.500.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!