Przedpelski efter comebacken: "Ett felbeslut"

Pawel Przedpelski var tillbaka i Sverige och i Dackevästen. Men det blev knappast någon comeback att minnas, sett till den tunga förlusten han och Dackarna åkte på borta mot Indianerna. "Så länge man inte tar full pott så kan det alltid bli bättre", säger han efter matchen.

Pawel Przedpelski var tillbaka i Dackarna, lagom till första kvartsfinalen mot Indianerna. Polacken körde bra, men Dackarna fick storstryk.

Pawel Przedpelski var tillbaka i Dackarna, lagom till första kvartsfinalen mot Indianerna. Polacken körde bra, men Dackarna fick storstryk.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2020-09-22 22:09

För några veckor sedan stod det klart att polacken Pawel Przedpelski fanns tillgänglig för Dackarna igen. När det var dags för kvartsfinal ett mot Indianerna valde klubben att plocka in honom i laget. 

– Väldigt kul att vara tillbaka. Det är alltid en bra atmosfär i och runt Dackarna. Jag kände att jag inte ville att min säsong redan skulle vara över, då vi är ute ur slutspelet med mitt polska lag. Så jag hade valet att komma hit och köra för Dackarna, säger Pawel Przedpelski när vi träffar honom i depån i Kumla efter att Dackarna förlorat med hela 53–36. 

Han blev ändå lagets bäste poängplockare under kvällen med sina tio poäng. Förutom en svag inledning i sitt första heat, där det blev en poäng, och ett avbrutet sista heat, så visade polacken klass under matchen. 

– Allt kändes bra, förutom det sista heatet, säger Przedpelski.

Vad hände där?

– Jag gjorde mitt bästa för att komma förbi och hittade ett bra spår. Med tio sekunder kvar till mål så bytte jag spår, vilket visade sig vara ett felbeslut. 

Av allt att döma blir det en kort sejour i Sverige för Przedpelski. Det ska till ett smärre mirakel om Dackarna ska vända på underläget och ta sig vidare till semifinal. 

– Vi har en returmatch imorgon (läs onsdag) och allt kan hända i speedway, säger han.

Vad tror du om era chanser att vända på underläget?

– Samma som alltid. Jag hoppas att vi kan vända och vi kommer att kämpa för det. Jag hoppas också att banan är fin där, vilket den alltid brukar vara. 

Hur sammanfattar du annars din insats i kväll?

– Så länge man inte tar full pott så kan det alltid bli bättre. Jag är fortfarande förbannad över det sista heatet, men ibland behöver man en del tur också. 

Dackarna lär behöva en ofantligt stor dos av den turen om det ska gå vägen på onsdag kväll. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!