Pyspunka för Dackarna efter stark start: "Rasade efter paus"

Utan toppföraren Andzejs Lebedevs i laget orkade Dackarna inte stå emot serieledande Lejonen hemma. Gästerna vände och vann med 51–39 till slut. "Vi rasade efter paus och det är det som är svagheten med att kör Riders", sa Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Lejonens Jaimon Lidsey i täten i heat 13 där gästerna i princip säkrade segern.

Lejonens Jaimon Lidsey i täten i heat 13 där gästerna i princip säkrade segern.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-06-18 21:27

Dackarna hade en tuff uppgift på förhand. Det tändes ändå ett visst hopp hos hemmapubliken då Timo Lahti och Ryan Douglas ordnade en "femetta" mot Bartos Zmarzlik. Dessutom följde Filip Hjelmland och debuterande Tomas Jonasson upp med 4–2 i andra heatet.

undefined
Timo Lahti och Ryan Douglas gav Dackarna en flygande start med en "femetta" i första heatet.

Dackarnas ledning krympte sedan succesivt. Innan paus var vändningen ett faktum.

Tidigare Dackeföraren Sammy van Dyck besegrade då Tomas Jonasson och var dessutom hack i häl på Rasmus Jensen. Lejonens 4–2:a betydde ledning 31–29 för gästerna.

– Vi börjar riktigt bra och håller jämna steg i många heat sedan. Problemet är att vi tar för få heatsegrar. Fyra stycken är för lite hemma.

Elfte heatet blev en missräkning för Dackarna. Daniel Bewley och Ryan Douglas tappade en "femetta" mot Lejonens Jaimon Lidsey och Oliver Berntzon.

– Där kände jag att vi hade ett bra läge att få övertag, men då ryckte Lejonen istället. 

Till slut vann Lejonen med 51–39. Det innebär inte bara två tappade poäng på hemmaplan, utan ett ytterst tufft utgångsläge inför returen i Gislaved nästa vecka.

– Okej att Lejonen är för starka och tar hem segern, men jag hade gärna sett att vi hållit matchen vid liv in i det sista. Nu har vi en ännu tuffare uppgift borta mot Lejonen framför oss.

undefined
Dackarnas lagledare Rickard Kling och Mikael Teurnberg.

Kommer du köra Riders Replacement igen då?

– Nej, jag vill ju helst undvika det. Som läget är nu är Andzejs Lebedevs kvar på sjukhus i Polen och han är inte körklar till nästa vecka. Brady Kurtz är heller inte redo tills dess. Det enda alternativet som jag har kvar då är att ta in David Bellego och det lutar nog att jag gör det istället för att köra Riders, sa Teurnberg som varken ville hylla eller kritisera någon av förarna i laget.

– Tomas Jonasson gjorde det godkänt i sin debut, men behöver tid på sig för att komma in i det. Ryan Douglas fick inte med sig så många poäng. Han hade lite otur och så märks det att han är ny i den här serien och kommer fel på det i vissa situationer.

För Dackarna ligger nu fokuset i första hand på att ta sig till slutspel

– Vi får ha tålamod och hoppas på att alla förare blir tillgängliga igen så vi kan köra med det bästa laget under den andra halvan av säsongen. Då kan allt hända i höst.

undefined
Tomas Jonasson gjorde debut för Dackarna och tog två poäng.

Poäng Dackarna:

Daniel Bewley 11, Rasmus Jensen 10, Timo Lahti 9, Ryan Douglas 4, Filip Hjelmland 3, Tomas Jonasson 2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!