Ranking: Så tror vi GP i speedway slutar

Speedwayälskarna har väntat. Nu vrider världens bästa förare på gasen. Fredag kväll är det dags för GP-premiär, i Wroclaw. Så här tror vi årets GP slutar.

Maciej Janowski, Fredrik Lindgren och Jason Doyle väntas tillhöra topp tio i GP-serien.

Maciej Janowski, Fredrik Lindgren och Jason Doyle väntas tillhöra topp tio i GP-serien.

Foto: Czarek Sokolowski

Speedway2020-08-27 19:30

Som så mycket annat i sportväg det här året, har GP-serien en annan utformning än normalt. I år körs bara åtta deltävlingar, på fyra orter. Först ut är Wroclaw i Polen, på fredag och lördag. Två svenskar är med i serien: förra årets totalfyra Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck. 

Här är vår ranking: 

1) Bartosz Zmarzlik, Polen: Har farten, finessen och är snabb på banorna i Polen (där sex av deltävlingarna avgörs). Regerande mästare. Har växlat upp senaste veckorna. 

2) Emil Sayfutdinov, Ryssland: Nämns alltid i förhandssnacket. Det här kan vara Emils år. Har imponerat i världens bästa liga, Ekstraliga i Polen. 

3) Martin Vaculik, Slovakien: Ett överraskande namn måhända, men är en outsider. Bra mästerskapsförare. 

4) Leon Madsen, Danmark: Har etablerat sig i världseliten och är med rätta med i snacket om världsmästartiteln. Var tvåa 2019. 

5) Fredrik Lindgren, Sverige: Inledde säsongen bra, men har tappat något i form. Är optimistisk och har en mental styrka efter framgångarna senaste åren i GP. Duktig på alla underlag. 

6) Jason Doyle, Australien: Körde bra i högklassig tävling i Polen nyligen. Är i form. Vet hur det är att vinna titeln. 

7) Maciej Janowski, Polen: Pallen för Dackeföraren? Nej, vi tror inte det. Har kört bra i Polen, men räcker inte ända fram. 

8) Tai Woffinden, England: Har inte fått allt att stämma så här långt, men vi vet vad den flerfaldige världsmästaren är kapabel till när det hettar till. Upplägget kan passa Woffinden.  

9) Artem Laguta, Ryssland: Är beroende av sina starter. Kommer säkert vara med i flera GP-tävlingar, men ganska ojämn. 

10) Patryk Dudek, Polen: Har snabbheten och varit en världsförare i många år. Frågan är om den rätta hårdheten finns för att kunna utmana de allra bästa i år?

11) Matej Žagar, Slovenien: En slugger och fighter, men kanske ingen vinnare. Kan vara ruskigt snabb i sina bästa stunder. En hårding. 

12) Max Fricke, Australien: Väldigt svårbedömd. Har farten, men räcker inte till i långa loppet och över åtta tävlingar. 

13) Antonio Lindbäck, Sverige: Kan i sina bästa stunder vara snabbast i världen. En otrolig talang. Men alldeles för ojämn. 

14) Mikkel Michelsen Kör bra i enstaka tävlingar, men svårt att se att han blandar sig topp tio. 

15) Niels Kristian Iversen: Har varit skadad hela säsongen. Kan vara det svagaste kortet i serien. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!