Så är läget i Målilla – matchen framskjuten

Klockan 20:20 på tisdagen var den första semifinalen mellan Dackarna och Västervik fortfarande inte igång. Regnet som hade fallit över Skrotfrag Arena i Målilla ställde till med en hel del problem. "Det är verkligen inte roligt för publiken", säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.

Strax efter klockan 19:00 gick förarna och lagledarna ut tillsammans för att inspektera banan.

Strax efter klockan 19:00 gick förarna och lagledarna ut tillsammans för att inspektera banan.

Foto: Haris Dreco

Speedway2021-09-28 20:23

Ett dygn innan den första semifinalen i Målilla var väderprognosen dyster. Men bara några timmar innan matchstart såg det ljusare ut. Ljust blev det dock inte när det väl närmade sig. Vid 18-tiden regnade det en hel del över Skrotfrag Arena och fortsatte att göra det även under 19-tiden. 

Vid klockan 19:30 togs beslutet att helt enkelt vänta på att regnet skulle avta helt. Grått, mörkt och regnigt är en bra sammanfattning av förutsättningarna i det läget. 

undefined
Banpersonalen jobbar hårt för att få banan körbar.

– Vi har jobbat hårt och hoppades att regnet skulle upphöra 19:00. Därför förberedde vi förarna och sa att de skulle vara påklädda och redo för start då. Tyvärr började det regna mer, säger Mikael Max, som är banchef på Skrotfrag Arena.

Publikmässigt märktes det att oron för regnet fanns redan tidigare under tisdagen. VIP-läktaren var välfylld, men på övriga läktare var det få som hade letat sig dit.

– Det är verkligen inte roligt för publiken. Jag tycker att serien ska komprimeras, så att vi kör mer på sommaren och att säsongen tar slut tidigare. Som det är nu så torkar inte banan när det väl blir så här, sa Dackarnas ordförande Tomas Karlsson, som vid 20-snåret trots det hoppades att matchen skulle kunna gå att genomföras. 

Göran Floengård från Sävjsö var en av åskådarna som satt kvar och väntade på besked.

– Jag är egentligen Vetlanda-supporter men är här ändå. Det är tråkigt att det blev så här, eftersom så många hade sett fram emot den här matchen. Jag tycker väldigt synd om klubbarna och förarna som har laddat för det här, sa Floengård.

Lagledarna i de båda lagen tog med sina förare ut på banan för att känna på materialet. I det läget var det fortfarande för dåliga förutsättningar för speedway.

– Det är inte så mycket att göra just nu. Det gäller bara att försöka hålla förarna fokuserade, säger Morgan Andersson, lagledare för Västervik Speedway. 

undefined
Lagledarna Mikael Teurnberg och Morgan Andersson i samspråk med bland annat banpersonalen.

– Jag har kollat i min väderapp hela, hela tiden. Förra veckan var det något liknande och då gick det ändå att genomföra tävlingen. Nu hade man hoppats på samma sak, men så blev det tyvärr inte, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

I skrivande stund väntar man fortfarande på att regnet ska avta. 

Om kvällens match ställs in så finns det en reservdag att tillgå på torsdag. Planen är att köra i Västervik på onsdag kväll – och då eventuellt retur i Målilla på torsdag. Eftersom det är dubbla GP-tävlingar i helgen (fredag och lördag) så finns det en stor risk att Grand Prix-förarna i båda lagen inte finns tillgängliga på torsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!