Regnet stoppade Västerviks match: "Hade blivit klara 20.30"

Västervik Speedway går som tåget för tillfället. Planen var att säkra fjärde raka viktorian igår hemma mot Örnarna. Istället ställdes drabbningen in på grund av regn.

Foto:

Speedway2017-06-08 17:49

–Vädergudarna vann mot oss ikväll, konstaterar Västerviks lagledare Morgan Andersson surt.

Morgan och hans team slet länge och väl för att få banan i kördugligt skick. När det började se bra ut kom nya bakslag i form av regnskurar. Tio minuter efter utsatt starttid 19:00, kom beskedet: matchen ställs in.

–Hade vi fortsatt jobba med banan hade vi varit klara med den runt halv nio, utan garantier för att hela matchen skulle ha kunnat genomföras.

Banpersonalen hade en plan i beredskap för hur man skulle agera vid regn, trots att väderleksrapporterna under torsdagen menade på att Stena Arena skulle klara sig utan nederbörd under matchen.
– Det skulle inte komma en droppe. Från och med imorgon ska jag bli meteorolog, det verkar vara ett enkelt jobb, säger Morgan Andersson.

Att ta beslutet att ställa in matchen är lika enkelt som tråkigt, den huvudsakliga anledningen är givetvis förarnas säkerhet.
– För det första så ser du ju ingenting om du hamnar efter. Det är också jäkligt lätt att gå omkull i kurvorna, berättar Morgan.

Beskedet kom ändå någorlunda tidigt, tio minuter över sju. Så publik, förvisso skral, fick inte hela kvällen spoilerad.
– Det var av respekt för publik och förare som beskedet kom tidigt. Som sagt, vi hade kunnat fortsätta arbeta med banan och förmodligen fått den körduglig så småningom, men det hade inte varit optimalt för någon, säger Andersson.

När matchen mellan Västervik och Örnarna nu kommer att köras istället ska bestämmas under fredagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!