Regnet vägrade sluta: matchen uppskjuten

Den allsvenska speedwaymatchen mellan Västervik och Örnarna som skulle ha körts ikväll får köras en annan dag. In i det sista hoppades tävlingsledningen på att kunna genomföra matchen men regnet föll oförtrutet ner.

Foto:

Speedway2017-08-03 17:49

Prognoserna var enhälliga: det skulle regna kraftigt fram till åtminstone klockan 19, vilket var ursprungstiden för matchstart. Risken fanns också att det skulle fortsätta en bra stund till.

Västerviks speedway var tidigt ute och aviserade att matchen riskerade att ställas in, då man redan under onsdagen hintade om det. Beslutet att köra matchen togs på torsdagsförmiddagen då Västerviks styrelse bestämde att man skulle chansa - en chansning som alltså inte föll väl ut.

- Värdeläget ändrade sig under dagen och blev inte så som det förutspåddes på morgonen, säger klubbens ordförande Rune Nilsson.

Hur tung är den ekonomiska smällen för klubben en kväll som denna?

- Det är klart att det känns, så är det alltid. Vi har tagit hit förarna och det kostar ju pengar.

Man följde olika rapporter och beskedet som gavs den fåhövdade publiken på Stena Arena var att om man inte hade börjat med banprepareringen vid 20:00 skulle matchen ställas in. En förutsättning för att kunna börja var att regnet slutade. Vilket det alltså aldrig gjorde. Istället tilltog det i styrka och strax innan  20:00 gick det att konstatera: ingen racing på Stena Arena denna afton.

- Bara det hade slutat regna hade vi kunnat köra. Det var viktigt att få den här matchen överstökad så att säga, fortsätter Nilsson.

Nu hade olika scenarion för hur matchen skulle genomföras, till exempel köra åtta heat så att man kan få fram en vinnare?

- Ja, det fanns olika möjligheter. Men regnet gav ju aldrig med sig, säger Nilsson.

Förarna hanterade givetvis situationen på olika sätt. Anton Karlsson debut i a-laget får vänta, men hans lagkamrat Victor Palovaara tog det med ro.

- Så är det i speedway, konstaterar den alltid leende Victor Palovaara.

Hur blir din kväll nu istället?

- Ja, det är bara att sätta sig i bilen och åka de fyra timmarna hem till Karlstad. Vi åkte upp tidigt också för att vi skulle ha med oss lite grejer.

- Det är svårt att bli irriterad också eftersom det är sånt som händer, det är ju ingens fel, avslutar. Palovaara.

Något nytt datum är inte fastställt men Västervik har framfört en önskan om att köra matchen kommande tisdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!