Skarpa kritiken mot Smederna: Eskilstuna i ett nötskal

Den första SM-semin mellan Smederna och Rospiggarna fick skjutas upp. Det fick semifinalrivalen Rospiggarna att rikta skarp kritik mot Smederna efteråt. "De ligger på gränsen till vad som är tillåtet och farligt", säger sportchefen Thomas Viktorsson till Norrtelje Tidning.

Rospiggarna hävdar att Smederna ligger på gränsen för vad som är tillåtet i svensk speedway.

Rospiggarna hävdar att Smederna ligger på gränsen för vad som är tillåtet i svensk speedway.

Foto: Bildbyrån

Speedway2022-09-14 11:45

Tisdagskvällens tänkta SM-semifinal mellan Smederna och Rospiggarna blev uppskjuten, trots att det knappt kom en droppe regn från 15-tiden under eftermiddagen.

Det fick Rospiggarna att rikta skarp kritik mot Smederna efteråt och hävda att Eskilstunaklubben "ligger gränsen för vad som är tillåtet".

– Tankarna går väl som sådana att det känns väldigt onödigt. De hade kunnat preparera banan så den kunde stått emot regnet, men i stället gjorde de raka motsatsen och rev upp den. Fruktansvärt onödigt, säger Rospiggarnas sportchef Thomas Viktorsson till Norrtelje Tidning och fortsätter:

– Det är så jag känner och Peter (Jansson) känner samma sak. De skulle ha packat den och låtit den vara när regnet kom, men när de rev upp banan så sög den åt sig på vatten på ett annat sätt. Men det här är tyvärr Eskilstuna i ett nötskal och en del i deras strategi att göra banan så svår som möjligt för motståndare. De ligger på gränsen till vad som är tillåtet och farligt, vilket är allmänt känt i speedwaykretsar och inte bara en subjektiv åsikt.

undefined
Rospiggarna hävdar att Smederna ligger på gränsen för vad som är tillåtet i svensk speedway.

När Smedernas lagledare Jimmy Jansson, som i allra högsta grad är involverad i banarbetet, får höra om "Piggarnas" kritik vill han inte ge sig in i något ordkrig.

– Jag har inga kommentarer. Vi har haft (Krister) Gardell, domaren, hos oss sedan klockan 12.00 och allt med banan har skett i samråd med varandra. Det är bara tråkigt och tragiskt att det inte gick att köra, säger Jansson.

Rospiggarna hävdar att ni "ligger på gränsen för vad som är tillåtet", kommentar till det?

– Det får stå för dem. Vi fokuserar på oss själva och det är ett recept vi tror på för att nå framgång. Vad Rospiggarna vill fokusera på vill jag inte kommentera.

Finns det någon självkritik mot banarbetet ni gjorde?

– Nej, det är bara tråkigt. Vi trodde verkligen att det skulle gå och jobbade febrilt i fem-sex timmar. Man tycker att man kanske skulle få till det, men det var inte tillräckligt och i slutändan är det förarnas säkerhet vi pratar om. Det här är inget vi strävar efter eller försöker nå, men vi har en bana som bara tål en viss mängd regn. Och det regn som kom runt 17-tiden var mer förödande än vi först trodde, säger Jimmy Jansson.

Ett nytt försök att köra semifinal ett görs på måndag, returen i Hallstavik körs dagen efter.

Även Dackarnas semifinal mot Lejonen fick som bekant skjutas upp, från tisdag till onsdag.

Rospiggarnas sportchef Thomas Viktorsson riktade skarp kritik mot Smedernas banarbete efter tisdagskvällens inställda match.
Rospiggarnas sportchef Thomas Viktorsson riktade skarp kritik mot Smedernas banarbete efter tisdagskvällens inställda match.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!