Teurnberg: "Klart jag är nöjd att leda med åtta poäng"

Vilket styrkebesked, Dackarna. På något annat sätt kan vi inte kortfattat beskriva mästarnas insats borta mot Indianerna (41–49). Indianerna fick in två starka kort, hade två helllyckade toppningar... men ändå. "Jag är nöjd, men det är bara halvtid", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Mikael Teurnberg var belåten över Dackarnas insats i den första kvartsfinalen borta mot Indianerna.

Mikael Teurnberg var belåten över Dackarnas insats i den första kvartsfinalen borta mot Indianerna.

Foto: Haris Dreco

Speedway2022-08-30 22:07

När vi var här i Kumla för två veckor sedan var besvikelsen påtaglig och gick nästan att ta på. Dackarna hade förlorat med 47–43, samtidigt som Piraterna skrällde kraftigt, vann stort mot Västervik och tog ett kraftigt grepp om den sista slutspelsplatsen.

Dackarna var i brygga. 

Då.

Delvis tack vare Masarna fick de en chans till, som de tog mot just Piraterna. 

Efter kvällens (tisdag) möte i det första kvartsfinalmötet var känslorna helt andra i Dackelägret jämfört med för två veckor sedan. 

– Det har satt sig. Vi kuggar i på ett helt annat sätt nu, säger Mikael Teurnberg, påtagligt nöjd och fortsätter:

– Jag tycker att vi haft en stigande formkurva och att vi kört bra nästan hela hösten. Sen var det en viktig pusselbit för oss när vi fick in Jakobsen (Frederik). 

Bredvid honom i depån står Ludvig Lindgren. Kumlasonen var som ett stort leende, hela han. 

– Så underbart. Innan matchen var jag ohyggligt nervös. Jag bor ju bara tio minuter härifrån och det är alltid speciellt att köra här. 

Lindgren fick beröm av lagledare Teurnberg efter sina tre poäng på tre heat. Och viktiga poäng i sammanhanget. På något sätt personifierar han hela Dackelaget just nu. 

– Killarna sliter verkligen och ger aldrig upp. Det är härligt att se. Och titta på Jacob (Thorssell). Jätteskönt att han körde så starkt (sex poäng på tre heat). 

Hur summerar du den här matchen?

– Vi gör det riktigt bra. Alla killar är med och bidrar. Trots att Indianerna fick in två duktiga förare (Jason Doyle och Andreas Lyager), som dessutom körde väldigt starkt, så vinner vi matchen. De lyckades dessutom med sina två toppningar. Det är klart att jag är nöjd att leda med åtta poäng inför returen, men som sagt... det är bara halvtid. Det är som att leda med 2–0 i ishockey. 

Dackarna var frånsett det första heatet i förarsätet hela matchen. De nära 2500 åskådarna på Glottra Skog Arena bjöds på en härlig speedwaykväll, med många spännande och publikfriande heat. 

Nästa tisdag ska allt avgöras, i Målilla.

– Nu gäller det att vi försöker behålla den här känslan som vi har byggt upp, och förstås att vi kan hålla oss ifrån skador. Många av våra förare har ett ganska hektiskt schema framöver, säger Teurnberg.

Ind–Dac 41–49

Förarpoäng Indianerna: Max Fricke 13, Andreas Lyager 12, Jason Doyle 11+3, Niels-Kristian Iversen 3+1, Jonatan Grahn 2+1, David Bellego 0, Christoffer Selvin 0.

Förarpoäng Dackarna: Maciej Janowski 12+1, Rasmus Jensen 11+1, Brady Kurtz 7+1, Nicolai Klindt 6, Jacob Thorssell 6, Frederik Jakobsen 4+2, Ludvig Lindgren 3+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!