Så har det gått för Dacke-förarna

Nu har speedwaysäsongen dragit igång på allvar. I helgen var det tre Dacke-förare som hade seriepremiär i den polska andraligan.

Kacper Gomolski plockade tolv poäng i den polska ligapremiären.

Kacper Gomolski plockade tolv poäng i den polska ligapremiären.

Foto: osse

Speedway2019-04-01 20:30

Gdansk, med Joel Kling och Kacper Gomolski i laget, bortabesegrade Gniezno med 49–40. Kling fick nöja sig med två poäng – medan Gomolski var näst bäst i laget (12+1).

Den tredje Dacke-föraren som deltog i premiäromgången var nyförvärvet Artur Czaja. Han tog 4+2 poäng när Unia Tarnow vann över Daugavpils med 46–44.

– Det är kul att den polska säsongen har startat. Det betyder ju att den svenska elitseriepremiären närmar sig, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Följer du förarnas prestationer i Polen?

– Jag har koll på resultaten, så klart. Men om de kör bra eller dåligt just nu spelar egentligen inte så stor roll för våra kommande laguttagningar. Det är dagsformen som avgör vilka förare vi tar ut i maj och framåt.

Inte uttagen

Helt klart är att Kacper Gomolski inlett säsongen lovande.

– Han har kört väldigt bra, både i träningsmatcherna och i premiären. Det är kul att han har fått en bra start, speciellt med tanke på att det inte gick så bra för honom förra året, säger Peter Karlsson.

Dina intryck i övrigt?

– Dudek och Janowski har gjort det helt okej. Berntzon gjorde en bra träningsmatch med Gniezno, men han blev inte uttagen till premiären. Det var nog en besvikelse för honom.

– Jag har pratat en del med Joel (Kling) och han är också nöjd med starten, även om det inte blev så många poäng i helgen.

Vad är det för status på Greg Hancock?

– Han är ”hemma” i USA och tränar på egen hand. Som det ser ut i nuläget kommer han nöja sig med Elitserien och GP-serien den här säsongen. Tidigare har Greg kört i Polen också, men hans klubb gick i konkurs i höstas, säger Peter Karlsson.

Som vi tidigare rapporterat är Jacob Thorssell på väg tillbaka efter sitt armbrott. Om allt går som planerat är han körklar till Dackarnas elitseriepremiär den 9 maj, hemma mot Smederna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!