Optimism i Piraterna: "Banan passar oss bra"

En tuff vecka stundar för Piraterna, med två matcher på två dagar mot fjolårets SM-finallag. Närmast Dackarna borta i Målilla under tisdagen.

Piraterna, här Piotr Pawlicki närmast i senaste segermatchen hemma mot Västervik, ser fram emot en spännande vecka.

Piraterna, här Piotr Pawlicki närmast i senaste segermatchen hemma mot Västervik, ser fram emot en spännande vecka.

Foto: Jens Bollius

Speedway2023-06-19 16:00

Piraterna kommer med självförtroende efter fina 54–36 hemma mot serieledande Västervik förra veckan. Det var en stark seger med stjärnorna tillbaka, inför nästan 2 000 åskådare på Dunteberget.

Nu kör Piraterna borta mot Dackarna under tisdagen och följer upp det med hemmamatch mot Smederna på onsdag.

I båda mötena är det bonuspoäng på spel också, där Piraterna är i underläge efter första mötenas förluster. Bonuspoängen ser svår ut mot Dackarna, men är inom räckhåll mot Smederna.

– Tyvärr fick vi ju mycket stryk av Dackarna hemma så bonuspoängen blir svår att ta, men vi ska åka ned och göra en bra match och sälja oss dyrt. Banan i Målilla passar oss bra, säger Piraternas lagledare Daniel Davidsson.

Piraterna har tagit ut dessa sju förare till båda veckans matcher: Vaclav Milik, Przemyslaw Pawlicki, Piotr Pawlicki, Oskar Fajfer, Pawel Przedpelski, Jonathan Ejnermark, Erik Persson.

Inget särskilt har heller hänt med Piratförarna sedan förra veckan. Vaclav Milik har kört mindre bra i en EM-deltävling, med fyra nollor och en trea på fem heat. Men Milik är i alla fall kurant för att köra efter sin handledsskada.

Karta: Dunteberget motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!