Så reagerar Dackarna på Berntzons byte: "Jättetråkigt"

Oliver Berntzon har gjort sitt i Dackarna. I alla fall för den här gången. "Det känns jättetråkigt att tappa en så omtyckt förare", säger klubbens ordförande Tomas Karlsson.

Oliver Berntzon är klar för Lejonen.

Oliver Berntzon är klar för Lejonen.

Foto: Michael Nordin

Speedway2020-10-23 16:43

Den nyblivna GP-föraren Oliver Berntzon fortsätter sin karriär i moderklubben Lejonen. Den speedwaybomben kom vid lunchtid på fredagen.

Tomas Karlsson visste att det bara var en tidsfråga innan Gislavedsklubben skulle presentera Berntzon.

– Ja, det kom inte som någon nyhet för mig. Jag pratade med Oliver i onsdags och visste att han hade bestämt sig för Lejonen. 

Varför byter han klubb?

– Det finns helt andra sponsorpengar där nere. Oliver är från Anderstorp och det finns många lokala företag som vill vara med på hans GP-satsning om han kör för Lejonen istället. Det är den enkla förklaringen.

– Jag måste säga att Oliver har skött det här kanonbra mot vår klubb. Vi har pratat en del under hösten, men vi lämnade inte ens något kontraktsförslag till honom. Det var aldrig aktuellt att köra för någon annan klubb än Lejonen.

Så det blev inget budkrig mellan klubbarna?

– Nej, och det är helt perfekt för alla inblandade. Det finns inte tillräckligt mycket pengar i speedwaysporten för att hålla på med sånt.

Oliver Berntzon kom till Dackarna inför säsongen 2018, efter en sväng i Vetlanda. Han har tagit stora kliv under sina år i Målillaklubben.

– Oliver är enormt tacksam för tiden i Dackarna. När han kom hit för tre år sedan var han en reservförare. Idag är han en GP-förare. Och det var väl det jag sa till honom, om han verkligen ska byta klubb när det har gått så bra. Men det gör så mycket pengar på sponsorsidan att han inte kunde tacka nej. Det får vi acceptera, säger Tomas Karlsson.

Han tillägger:

– Givetvis är det skittråkigt. Vårt samarbete har fungerat väldigt bra. Samtidigt känns det skönt att han inte lämnar på grund av något missnöje.

Hur ska ni ersätta Berntzon?

– Det blir jättesvårt. Det finns inte många svenskar i den klassen. Vi kanske får tänka lite annorlunda i lagbygget, men vi kommer få ihop ett bra lag nästa år också. Folk behöver inte vara oroliga för det.

* Vi har sökt Oliver Berntzon, som nyligen blev pappa för första gången, utan resultat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!