Så ser speedwayschemat ut nästa säsong

Elitspeedway Sverige har de senaste veckorna arbetat fram en kalender för grundserie och slutspel i Bauhausligan 2023.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2022-11-23 11:34

Efter ett omfattande arbete där olika önskemål har tagits hänsyn till har ESS kommit fram till framförallt två förändringar inför säsongen 2023; avstå torsdagsmatcher och avsluta säsongen tidigare.

– Överenskommelsen med övriga länder har gjort arbetet med kalendern lättare då vi inte behöver ta hänsyn till vilka matcher som går i Polen på fredagar. Tidigare ville vissa klubbar inte släppa förare till Sverige dagen innan en viktig match i Polen vilket ibland lett till ojämna lag på våra torsdagsmatcher, berättar ESS ordförande Mikael Holmstrand. 

Därmed kommer Bauhausligan fortsatt ha sina matcher på tisdagar. 

Men då ytterligare ett önskemål varit att få en tidigare avslutning på säsongen kommer två omgångar att läggas in på onsdagar under juli månad. 

– De senaste åren har svenska ligan slutat väldigt sent och haft väderproblem i slutspelet både för banor och publik. Målet för 2023 har varit att avsluta några veckor tidigare men det är ont om lediga dagar. Onsdagar är normalt Danmarks dag i det internationella samarbetet men dom har uppehåll i juli och då passar vi på att lägga in två extra omgångar. Vecka 27 sker en klassisk back-to-back där lagen möter varandra både tisdag och onsdag, och vecka 29 kör man också tisdag-onsdag men mot olika motstånd. Flera av dessa matcher kan bli riktigt fina sommarevenemang för publiken” säger Holmstrand.

I premiäromgången den 2 maj har Dackarna bortamatch mot Masarna. Veckan efter är det hemmapremiär mot Indianerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!