Så ställer Dackarna upp i veckans dubbla finalrepriser

Det har ljusnat något på skadefronten för Dackarna inför veckans dubbelmöte mot Västervik. "Brady Kurtz är tillgänglig och det är skönt så vi slipper köra Riders Replacement igen", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Timo Lahti före Brady Kurtz i Dackarnas premiär mot Piraterna. Kurtz är nu tillbaka i Dackarnas lag till veckans derbyn mot Västervik.

Timo Lahti före Brady Kurtz i Dackarnas premiär mot Piraterna. Kurtz är nu tillbaka i Dackarnas lag till veckans derbyn mot Västervik.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-06-30 21:00

Det bjuds på dubbla repriser av fjolårets SM-final den här veckan. Dackarna möter Västervik i Målilla på tisdagen och så blir det retur i Västervik på onsdag. Ett skönt besked för Dackarna är att Brady Kurtz är redo att köra igen.

– Jag pratade med Brady förra veckan och han kände sig fit for fight och sugen på att köra igen. Han gjorde två matcher i Polen i helgen och visade bra form direkt. Det är skönt att ha honom tillbaka i laget, säger Teurnberg.

undefined
Brady Kurtz har bara kört två matcher för Dackarna den här säsongen.

Dackarnas lag i hemmamatchen mot Västervik på tisdag:

1) Brady Kurtz 

2) Timo Lahti

3) Rasmus Jensen

4) Ryan Douglas

5) Daniel Bewley

6) Filip Hjelmland

7) Tomas Jonasson

Till onsdagens match kommer David Bellego in och ersätter Rasmus Jensen.

– De danska förarna är inte tillgängliga på onsdag eftersom de har en semifinal i sitt mästerskap då. Planen är att Bellego ska gå in och köra då. Sedan kan det bli någon ändring beroende på hur det ser ut i tisdagens match.

Västerviks lag:

1) Robert Lambert

2) Luke Becker

3) Jacob Thorssell

4) Mads Hansen

5) Max Fricke

6) Anton Karlsson

7) Matias Nielsen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!