Samlad Dackeledare: "Har skaffat oss ett bra läge"

Den ena pusselbiten las efter den andra. Till slut passade bitarna ihop perfekt. Dackarna har ett perfekt utgångsläge inför finalreturen i Eskilstuna på onsdag. "Nu ska vi kräma ut det sista", säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Lagledaren Mikael Teurnberg, till vänster i bild, var samlad efter Dackarnas klara seger i den första finalrundan mot Smederna.

Lagledaren Mikael Teurnberg, till vänster i bild, var samlad efter Dackarnas klara seger i den första finalrundan mot Smederna.

Foto: Haris Dreco

Speedway2021-10-05 22:55

Han fick se ett Smederna streta emot hårt, till en början. De tre första heaten slutade med delad pott, i samtliga. Sen kom en femetta av radarparet Jacob Thorssell och Rasmus Jensen. Var det här starten till ett ryck, tänkte nog huvuddelen av de närmare tusen åskådarna på regnpiskade Skrotfrag Arena. 

Icke. Smederna fortsatte att matcha hemmalaget stenhårt. 

Det var då. Andra halvan slutade närmast i succé för Dackarna. 

Teurnberg:

– Visst har vi skaffat oss ett bra utgångsläge, men det är bara halvtid. Jag har varit med så länge och vet att saker och ting kan hända snabbt. Det är väldigt viktigt att vi får en bra start på matchen i Eskilstuna i morgon, precis det vi lyckades med i returen mot Västervik förra veckan. 

Vad är det som gör att ni går ifrån och till slut vinner med stora siffror?

– Det är ett sånt go i det här laget. Det är harmoniskt i gänget, vilket du kan se själv. Och det är högt i tak. Vi har två världsmästare i laget, men de är ödmjuka och som vilka killar som helst i laget, säger Mikael Teurnberg samlat efteråt. 

Tankarna och drömmarna om SM-guld finns där, såklart. Men det är inget han vill nämna och prata om – än. 

DACKARNA–SMEDERNA 53–37

Dackarnas poäng: Jason Doyle: 13, Jacob Thorssell: 12, Maciej Janowski: 11,Rasmus Jensen: 10, Tai Woffinden: 5, Ricky Kling: 1, Avon van Dyck: 1.

Smedernas poäng: Pontus Aspgren: 12, Kacper Woryna: 11, Andzejs Lebedevs: 5, Michael Jepsen Jensen: 5, Gleb Chugunov: 3, Johannes Stark: 1, Joel Kling: 0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!