Semi i GP – fortsatt frågetecken i Dackarna: "Har ont i foten"

Brady Kurtz är tillbaka, men hur blir det med stjärnan Daniel Bewley? "Just nu är det ett frågetecken om han kan köra eller inte. Han har ont i sin fot", säger Dackarnas Mikael Teurnberg inför den luriga bortamatchen mot Rospiggarna.

Redo för race. Brady Kurtz är tillbaka i Dackelaget.

Redo för race. Brady Kurtz är tillbaka i Dackelaget.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-05-20 17:00

Strålande premiär.

Svagare bortapremiär.

Så kan vi kortfattat sammanfatta Dackarnas matcher i Bauhausligan efter två omgångar. Nu väntar den tredje, i Hallstavik. 

Samma Hallstavik där Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg är något av en ikon. På annat sätt kan vi inte beskriva det faktum när han berättar att han som förare körde 18 (!) säsonger för Rospiggarna – och följde upp det med nio år som lagledare. 

– Det är lite som att komma hem och jag har mina föräldrar boende där och såklart massa bekanta. Jag har förstås många minnen därifrån och fick vara med om att vinna många medaljer för klubben. 

Nu är det ändå historia. Nu är det Dackarna som gäller, som ni vet. 

Man kan tro att Målillalaget lär ha en viss fördel med tanke på Teurnbergs kunskap om banan, men så är inte riktigt fallet. Ändå. 

– Nä, den har ändrats så pass mycket sedan jag var ledare där och har egentligen ingen nytta av alla mina år i klubben. 

Hur som helst får de regerande mästarna ses som favorit i det här mötet, trots förlusten mot Indianerna (50–40) förra veckan, trots bortaplan – och trots det faktum att kaptenen Rasmus Jensen saknas och också kanske stjärnan Daniel Bewley. 

– Rasmus är ju definitivt borta då han kör GP-kval, sen vet jag inte just nu hur det blir med Bewley. Nu körde han visserligen GP-tävlingen i Tyskland i helgen, men han har fortfarande ont i sin ena fot. Vi får helt enkelt avvakta och se vad vi får för besked. 

Kommer ni att köra riders replacement igen om han inte kommer till start?

– Ja, det är inte på något sätt optimalt, men det kommer vi att göra. 

Rospiggarna har fått en tuff start på serien, med två rejäla förluster på kontot mot Lejonen och Västervik. Teurnberg tror ändå på en jämn och oviss historia:

– De brukar vara starka på sin hemmabana och har kompetenta förare, säger han och nämner bland andra Kai Huckenbeck, Jakub Jamrog och Antonio Lindbäck. 

– Visst är vi bara i början av serien, men det vore skönt med en seger nu så att vi får lite andrum. 

Dackarna kan ha ett trumfkort i nyförvärvet Timo Lahti, som haft banan i Hallstavik som sin hemmaarena i elva säsonger. 

– Timo kan bli viktig med tanke på all hans erfarenhet. 

• Ni följer vår liverapportering från matchen tisdag 18.50

Tabellen

undefined
Tabellen efter två omgångar
Dackarnas lag

1) Timo Lahti, 2) Daniel Bewley, 3) Brady Kurtz, 4) Ryan Douglas, 5) Andzejs Lebedevs, 6) Noel Wahlquist, 7) Filip Hjelmland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!