Sista deltävlingen ställs in: "Tävlingen stryks"

Garageportexperten Cup som under tisdagen skulle gå i mål med sin fjärde deltävling avslutas i förtid på grund av regn.

Västervik Speedways sportchef och lagledare Morgan Andersson får inte leda sitt lag i Kumla på tisdagskvällen.

Västervik Speedways sportchef och lagledare Morgan Andersson får inte leda sitt lag i Kumla på tisdagskvällen.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2021-05-25 12:40

Planen var att Västervik/Lejonen skulle köra den fjärde och sista deltävlingen i Kumla på tisdagskvällen. Men under måndagskvällen tog man beslutet att ställa in.

"Det har varit en kall och blöt vår på många ställen och den sista veckans stora regnmängder har gjort att banan i Kumla inte är i kördugligt skick. Klubbens erfarna banpersonal bedömer inte att banan går att fixa till så att den håller för 21 heat. Dessutom säger väderprognoserna att det ska börja regna tisdag eftermiddag och pågå i flera dagar. För att ge förarna möjlighet till ett tidigt besked och för att inte förstöra banan inför nästa veckas seriepremiär togs därför beslutet att ställa in matchen redan på måndagskvällen. Med tanke på den korta tiden fram till seriepremiären och den usla väderprognosen bedöms heller ingen reserv-dag vara möjlig att få till, utan deltävlingen stryks från cupen", skriver Elitspeedway Sverige (ESS) på sin hemsida.

Västervik vann de tre föregående deltävlingarna och var således redan klara totalsegrare.

Från arrangörshåll är man nöjda med hur tävlingarna har fortlöpit.

"Syftet med träningsturneringen var att klubbarnas svenska förare, och i möjliga fall gästförare, skulle ges tillfälle att få bra träningsförutsättningar inför starten av ligan och detta mål har uppfyllts", skriver ESS.

För Västervik väntar då härnäst Dackarna på bortaoval den förste juni, i premiären av Bauhausligan. Morgan Andersson, lagledare och sportchef, jobbar på att ersätta Linus Sundström. Den tilltänkte ledande svenske föraren kraschade för ett par veckor sedan och kommer inte att kunna köra – men det är en mager marknad för Andersson.

– Det räcker med att titta på vad som finns tillgängligt så förstår du. Det är minimalt. Men vi jobbar på det, så får vi se vad vi landar i, säger Andersson.

Som fått se såväl Anton Karlsson som Noel Wahlqvist köra starkt under försäsongen.

– Det spelar egentligen ingen roll vilket lag som drabbas av att förlora sin ledande svenska förare. Vi ska i det här läget vara glada att vi har två juniorer som har gjort det bra.

Nu blev man dock av med ett viktigt träningstillfälle.

– Vi ser det som en bra möjlighet att få träna och för våra svenska förare att hålla igång för snart ställs de mot förare som varit igång i andra länder sedan slutet av april, sa Andersson om den fjärde deltävlingen, innan den blåstes av.

Noel Wahlqvist har kört bra under försäsongen. Han var uttagen till den fjärde deltävlingen också.
Noel Wahlqvist har kört bra under försäsongen. Han var uttagen till den fjärde deltävlingen också.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!