Sista pusselbiten klar – han förstärker Dackarna

Nu har Dackarna spikat sin trupp inför säsongen 2022. 22-årige Viktor Trofimov från Ukraina blir den siste föraren som skrivs in i laget. "Det är en ung och lovande förare", säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Dackarna har gjort klart med den sista föraren inför 2022.

Dackarna har gjort klart med den sista föraren inför 2022.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2022-02-17 12:01

Viktor Trofimov är klar för Dackarna. 22-åringen är från Ukraina men kör med polsk licens och har även polskt pass sedan ett par år tillbaka.

– Han är född i Ukraina och har gott speedwaypåbrå då hans farfar körde VM-finaler på 1960- och 70-talet och hans pappa höll också hög klass på speedwayovalerna. Viktor kom till Polen som 16-åring och började köra på polsk licens och sedan även polskt pass sedan några år tillbaka, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

På meritlistan finns bland annat ett guld i lag-VM för juniorer 2020.

– Viktor är en förare som jag lade märke till första gången när han körde tillsammans med Andreas Jonsson i Lublin under 2018 och 2019. Han är väldigt tuff på banan och viker aldrig ner sig, säger Teurnberg.

Säsongen 2021 körde Trofimov för Rybnik i den polska ligan och 2022 kommer han att köra för Gdansk. Dackeledaren konstaterar vidare att Trofimov passar bra in i Dackarnas trupp.

– Det är en ung och lovande förare som vill visa att han är värd en plats i Dackarnas lag 2022. I första skedet är han tänkt som en back up-förare vid skador och kollisioner med matcher i andra länder. Det har varit lätt att få till ett kontrakt med Viktor. Jag har också pratat en del med Andreas Jonsson, som varmt rekommenderat Viktor sedan deras tid tillsammans i Lublin.

Dackarnas trupp

Brady Kurtz, Australien (ny)

Maciej Janowski, Polen

Jacob Thorssell, Sverige

Luke Becker, USA

Rasmus Jensen, Danmark

Adam Ellis, England (ny)

Mateusz Swidnicki, Polen (ny)

Viktor Trofimov, Polen (ny)

Alexander Woentin, Sverige (ny)

Ludvig Lindgren, Sverige (ny)

Avon van Dyck, Sverige

Sammy van Dyck, Sverige

Theo Johansson, Sverige

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!