Skrällen: Tidigare guldhjälte klar för Dackarna!

Dackarna har inte fått den start de önskat på säsongen. Nu förstärker de truppen – och det är ett något överraskande drag klubben gör. Rutinerade Tomas H Jonasson är klar. "Det är en förare med potential", säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Guldjubel. Thomas H Jonasson skriker ut sin glädje sedan SM-guldet bärgades för Elit Vetlanda för flera år sedan.

Guldjubel. Thomas H Jonasson skriker ut sin glädje sedan SM-guldet bärgades för Elit Vetlanda för flera år sedan.

Foto: Jonas Ljungdahl

Speedway2024-06-12 12:04

Den 35-årige Vetlandasonen sågs länge som en av Sveriges allra mest talangfulla och bästa förare. Och visst, i sina bästa stunder har han visat sin enormt höga kapacitet. På meritlistan finns bland annat en SM-titel individuellt och flera SM-guld i lag. Det där riktigt stora genombrottet har ändå inte kommit, i vart fall inte internationellt trots att han var GP-förare 2015.

Speedwayprofilen har haft en minst sagt svajig karriär. Som när beskedet kom i början av 2023 att "THJ" stängs av ett år för dopning. Detta efter att han testats för två dopningsklassade substanser efter en match i Allsvenskan året innan. Det ska sägas att omständigheterna till avstängningen var olyckliga. Bakgrunden ska ha varit att han körde en tävling utan att ha fått dispens för den medicin han använde.

Nu är Tomas J Jonasson tillbaka på banan igen.

– Det är förstås mycket glädjande. Han kör för Griparna i Allsvenskan och nu ska han köra för oss, säger Mikael Teurnberg och fortsätter:

– THJ kommer vara startklar för nästa veckas hemmamatch mot Lejonen, vi får in en förare som har massor av rutin och han är riktigt sugen på att köra speedway för Dackarna. Vi har haft bra samtal under senaste veckorna och nu har vi kommit fram till en lösning, säger han till klubbens hemsida.

Vad hopps ni få med honom?

– Det är en bra förare som går in med 0,5 i snitt. Det ger oss en större bredd och öppnar för fler alternativ.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om