SM-silver till Berntzon

Dackarnas Oliver Berntzon är Sveriges näst bästa speedwayförare 2018. Detta står klart efter SM-finalen i Eskilstuna där endast Fredrik Lindgren körde snabbare än honom i finalen.

Oliver Berntzon tog SM-silver i Eskilstuna.

Oliver Berntzon tog SM-silver i Eskilstuna.

Foto: Magnus Strömsten

speedway2018-08-04 20:18

Det var dock ingen spikrak väg fram till silvret för Oliver "Vispen" Berntzon. Efter två körda heat i grundomgången stod han bara på tre inkörda poäng och var nu tvungen att steppa upp för att iallafall säkra en plats till sista chansen-heatet. Med pressen på sina axlar körde Oliver till sig två raka heatsegrar och med en andraplats i sista kvalheatet var han klar för sista chansen.

Där ställdes Berntzon mot Andreas Jonsson, Linus Sundström och Pontus Aspgren. Vinnaren i heatet? Oliver Berntzon, som nu hade fixat en biljett till finalen.

I finalen mötte han ett gäng minst sagt rutinerade herrar: Fredrik Lindgren, Peter Ljung och Kim Nilsson.

I finalheatet tog Lindgren ledningen direkt från start och höll den ända in i mål. Bakom honom hände det desto mer. Peter Ljung låg länge tvåa, men efter att han så när kört in i luftstaketet fick han se sig omkörd av Berntzon. Oliver höll sedan ut och fixade SM-silvret framför Ljung som knep bronset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!