Smederna jagar Dackarnas stjärna

Smederna jobbar med att fylla sin trupp. Enligt uppgifter till sporten jagar nu klubben förra årets VM-trea. Det vill säga Dackarnas trotjänare Maciej Janowski.

2021 fick Dackarna revansch och vann SM-finalen mot Smederna. Nu kan en av guldhjältarna vara på väg från Målilla till Eskilstuna.

2021 fick Dackarna revansch och vann SM-finalen mot Smederna. Nu kan en av guldhjältarna vara på väg från Målilla till Eskilstuna.

Foto: Maxim Thore

Speedway2023-11-23 13:15

Kim Nilsson har plockats in och Maksym Drabik blir kvar. Nu är ytterligare en stjärnförare på gång till Smederna. Det handlar om polacken Maciej Janowski som slutade trea i GP-serien förra året då han äntligen fick sin medalj efter att ha kommit fyra i VM-tabellen fyra gånger under fem säsonger.

"Magic", som han kallas, gjorde en godkänd säsong i Sverige under 2023 där han åkte för mästarklubben Dackarna. Janowski landade på 1,860 i snitt efter att ha sänkt sig från 1,951. I GP-serien hade han det tyngre och nästa år finns han för ovanlighetens skull inte med i VM-cirkusen. Däremot är han i nuläget andra reserv. 

undefined
Är han på väg till Smederna?

Inför säsongen 2016 anslöt Maciej Janowski, som även har olika polska mästartitlar på sin meritlista, till Dackarna. Sedan dess har den omtyckte polacken blivit kvar i Målilla. Enda gången han inte åkte någon match för Dackarna var under pandemiåret. Men nu ser han alltså ut att lämna klubben som i sin tur uppges jaga Jason Doyle. Han var liksom Janowski en del av Dackarnas guldlag 2021 som besegrade just Smederna i finalen.

Janowski avslutade den gångna säsongen svårt fotskadad efter att ha fått res och kraschat i den första matchen i polska lagmästerskapets final. Om det blir ett svenskt klubbyte till Smederna, som sänkt sin förarbudget med 30 procent, återstår att se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!