Smedernas lagledare: "Det finns ingen bortförklaring"

Efter den första finalförlusten med 53–37 borta mot Dackarna var det en märkbart besviken lagledare i Smederna. "Vi kan bara ladda om till returen, öppna sylvasst och sedan se hur långt det räcker", säger Jerker Eriksson.

Smedernas lagledare Jerker Eriksson.

Smedernas lagledare Jerker Eriksson.

Foto: Haris Dreco

Speedway2021-10-06 05:00

Smederna var i den första finalen bra med i matchen fram till det nionde heatet. Då hade hemmalaget Dackarna ledningen med 29–25. Därefter tappade Smederna greppet och kanske också hela SM-finalen. 

 – Jag är såklart besviken, det är inget snack om saken. Vi kan bara ladda om till returen, öppna sylvasst och sedan se hur långt det räcker, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson.

Hur ser du på era sex avslutande heat?

– Jag vet inte vad det var som gick fel om jag ska vara helt ärlig. Jag tyckte vi tappade lite och det är klart att Dackarna blev bättre. Vi hittade inte riktigt det där sista lilla som behövdes för att komma före i starten. De kom runt oss när vi hade spår ett och tre och när det var vice versa lyckades inte vi. De var helt enkelt bättre efter paus. Det finns ingen bortförklaring.

För Smederna gäller det nu att ställa till med en heroisk upphämtning under onsdagens retur på Motorstadion i Eskilstuna.

– Om vi inte tror att det är möjligt att hämta upp det behöver vi inte ens dyka upp. Då kan vi lika gärna skita i det, säger Jerker Eriksson och fortsätter:

– Vi måste tro på det och vi behöver ta igen en poäng per heat. Det känns mycket bättre rent psykologiskt än att börja tänka på "de där" 16 poängen. Kan vi bara få en bra start och sätta lite press på Dackarna så vet man aldrig vad som kan hända i slutändan om det blir lite nerver. Men det gäller att vi får ett övertag på en gång men sedan behöver vi såklart ha en bättre insats på hela laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!