Woryna tillbaka som heatledare: "Han kan bättre"

Smederna mönstrar samma lag som senast mot Dackarna. Dessutom är Kacper Woryna tillbaka som heatledare. "Han har inte toppform", säger lagledaren Jerker Eriksson.

I de två senaste matcherna har Kacper Woryna kört som väst nummer fyra i Smederna.

I de två senaste matcherna har Kacper Woryna kört som väst nummer fyra i Smederna.

Foto: Bildbyrån (Montage)

Speedway2023-06-12 17:05

Smederna kör returmöte med Dackarna på tisdag.

Då blir det på nytt samma sjua som körde matchen i Målilla (förlust 46–44).

– Det är inte så mycket att fundera på. Visst, det var några som inte levererade förra matchen, men ändå så känner vi att de gubbar som inte levererade inte bara är att byta ut. Det finns inga som är bättre för stunden, säger Jerker Eriksson, lagledare i Smederna.

I de två senaste matcherna har Kacper Woryna kört med väst nummer fyra, och inte som en heatledare – väst ett, tre eller fem – vilket han gjorde uteslutande i fjol. I stället har Jaimon Lidsey tagit sig an den rollen. 

Förklaringen till det? Den 26-årige polackens form på slutet, men till mötet med Dackarna är dock Woryna tillbaka som nummer fem.

– Det är inget att sticka under stol med, Woryna och Jepsen Jensen har varit svagast av våra ordinarie förare, därav har de åkt på de här numren. Men normalt sett så har ju Woryna nästan uteslutande åkt som väst nummer fem på hemmaplan, så planen är väl att han ska göra det när det känns stabilt, säger Jerker Eriksson.

Störs han av sin tidigare armskada?

– Nej, han mår bra. Han kör bra i de andra ligorna och individuellt. Sedan har han inte toppform, men det är heller ingen negativ form. Han kan bättre, men samtidigt har han steppat upp på slutet.

Smedernas lag: 1) Robert Lambert, 2) Jaimon Lidsey, 3) Maksym Drabik, 4) Michael Jepsen Jensen, 5) Kacper Woryna, 6) Philip Hellström Bängs, 7) Joel Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!